Flexibiliteit: het eten in je dieet (gezonde voeding) moet gevarieerd zijn en makkelijk te vinden

Evenwicht: het dieet (gezonde voeding) moet de verschillende voedingsgroepen uit de schijf van vijf bevatten in plaats van gericht op enkele voedingsmiddelen

Lekker: zorg ervoor dat het voedingsmiddelen zijn die je op de lange termijn graag wilt eten

Fysieke activiteit: lichaamsbeweging moet in elk plan ( of het nu afvallen is, op gewicht blijven of aankomen) worden opgenomen. Het houd je gezond, kan hartaandoeningen en diabetes voorkomen en stimuleert je om je doel te bereiken.

schijf van vijf

Daarnaast is het belangrijk dat je dieet veilig is:

Als je een realistisch dieet volgt kan dat 0,5 tot 1,5 kg per week gewichtsafname geven. Dit resultaat is wel afhankelijk van je begin situatie. Iemand die veel kilo’s moet afvallen zal de eerste weken gemiddeld meer verliezen dan iemand die maar 5 kg moet/wil afvallen.

Uiteindelijk is het van groot belang dat je nieuwe gezonde voedingskeuzes leert maken en die ook vast houdt voor altijd!

Hierbij kan een gewichtsconsulent je prima helpen!

Wil jij hulp? Een duwtje in de rug? Die spreekwoordelijke “schop onder de kont” ? Dan ben je bij mij aan het juiste adres: meldt je nu aan en we gaan samen kijken wat we voor jou kunnen doen zodat ook jij een gezond eetpatroon en een gezonde leefstijl kunt ontwikkelen voor de rest van je leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *