Dit recept is naar aanleiding van een gesprek met een vriendin tot stand gekomen. Lekker iets bij de koffie/thee en toch goed voor de oudere vrouw. Ze zijn ook heel makkelijk in te vriezen zodat je bij onverwacht bezoek iets lekkers kunt voorzetten zonder de benodigde calorieën en met de goede voedingsstoffen.

appel_kaneel_muffins

Appel yoghurt muffins

Wil je zelf muffins maken? En heb je geen roomboter in huis? Deze appel yoghurt muffins zijn gemaakt met Griekse yoghurt en zijn onwijs makkelijk om te maken. Door de yoghurt worden de cakejes lekker luchtig en fris van smaak. Heerlijk om warm te serveren als toetje, snack, lunch of gewoon zomaar.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 stuks
Calorieën 200 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 st appel
  • 3 st eieren
  • 110 ml olijfolie
  • 250 gr Griekse Yoghurt (0,0% vet)
  • 225 gr amandelmeel
  • 30 ml stevia vloeibaar
  • 1,5 tl kaneel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 snufje himalayazout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Pak een ruime kom en klop hierin de eieren los en voeg na een minuutje de stevia, olijfolie, kaneel en Griekse yoghurt erbij. Meng de ingrediënten met een garde en klop ongeveer 2 minuten totdat alles goed gemengd is (gebruik je toch een keukenmachine? Klop het dan wat korter, zodra alles goed gemengd is dan is het goed).
  • Nu kun je het amandelmeel en de wijnsteenbakpoeder er rustig doorheen kloppen met de garde totdat alles goed gemengd is.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng de appels met een halve theelepel kaneel.
  • Bekleed een muffinvorm met bakvormpjes en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Verdeel als laatste de stukjes appel over de muffins en zet ze in de oven.
  • Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar in de oven. Muffins maken is super makkelijk toch? 
  • Laat de appel yoghurt muffins eerst even tien minuten afkoelen in het bakblik voordat je ze eruit haalt.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Appel yoghurt muffins
Aantal personen
 
1 stuk
Hoeveelheid per portie
Calorieën
200
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
19
g
29
%
Verzadigd vet
 
2
g
13
%
Trans vet
 
1
g
Cholesterol
 
2
mg
1
%
Natrium
 
58
mg
3
%
Kalium
 
31
mg
1
%
Koolhydraten
 
5
g
2
%
Vezels
 
2
g
8
%
Suiker
 
1
g
2
%
Proteïne
 
6
g
12
%
Vitamine A
 
3
IU
0
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
1
mg
1
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
6
µg
6
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
2
µg
1
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
2
mg
1
%
Fosfor
 
32
mg
3
%
Selenium
 
2
µg
3
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
200
Serving Size
 
1 stuk
Trefwoord
appel
,
eetlijnproof
,
yoghurt
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!