fbpx

Your Silhouette

Basisrecept hartig deeg

Benodigdheden:

  • 120 gram bloem
  • 60 gram koude boter in kleine blokjes
  • Losgeklopt ei
  • Eetlepel koud water
  • Zeezout

Hartige-taart-deeg

  1. Zeef de bloem in een grote kom en doe er een snuf zeezout bij.
  2. Roer door elkaar en voeg de boter er in kleine blokjes aan toe.
  3. Knijp als het ware de boter door de bloem met je vingertoppen tot het eruit ziet als grof broodkruim.
  4. Voeg vervolgens het geklutste ei toe en het koude water, kneed het geheel (met koude handen) tot je een soepel deeg hebt. Doe dit bijvoorbeeld op het aanrecht, waar je eerst wat bloem over verstuifd hebt.
  5. Wikkel het deeg vervolgens in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  7. Vet een quichevorm in met boter of olie en bestrooi heel dun met paneermeel.
  8. Leg het deeg voorzichtig in de quichevorm en druk het goed tegen de randen aan. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodem eventueel blind.
  9. Leg de vulling in de quiche en volg verder het recept van je favoriete quiche of hartige taart.
  10. Bak het deeg of de gehele taart in een op 180 graden voorverwarmde oven in 25-45 minuten gaar, dit is sterk afhankelijk van welke ingrediënten je gebruikt en of je het van tevoren blind bakt. Dit laatste raden we je zeker aan omdat er anders een kans bestaat dat het deeg niet goed gaar wordt en het vocht uit de vulling opzuigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *