Zeef de bloem in een grote kom en doe er een snuf zeezout bij.
Roer door elkaar en voeg de boter er in kleine blokjes aan toe.
Knijp als het ware de boter door de bloem met je vingertoppen tot het eruit ziet als grof broodkruim.
Voeg vervolgens het geklutste ei toe en het koude water, kneed het geheel (met koude handen) tot je een soepel deeg hebt. Doe dit bijvoorbeeld op het aanrecht, waar je eerst wat bloem over verstuifd hebt.
Wikkel het deeg vervolgens in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Vet een quichevorm in met boter of olie en bestrooi heel dun met paneermeel.
Leg het deeg voorzichtig in de quichevorm en druk het goed tegen de randen aan. Prik gaatjes in de bodem en bak de bodem eventueel blind.
Leg de vulling in de quiche en volg verder het recept van je favoriete quiche of hartige taart.
Bak het deeg of de gehele taart in een op 180 graden voorverwarmde oven in 25-45 minuten gaar, dit is sterk afhankelijk van welke ingrediënten je gebruikt en of je het van tevoren blind bakt. Dit laatste raden we je zeker aan omdat er anders een kans bestaat dat het deeg niet goed gaar wordt en het vocht uit de vulling opzuigt.
Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Ik ga ervan uit dat dit oké is, maar je kan opt-out als je wilt. Cookie settingsAccepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.