fbpx

Your Silhouette

Logo de kracht van voeding

Home

Ben jij committent?

Nu de dagen weer korter worden (eerder donker) en de blaadjes van de bomen vallen worden we steeds meer een huismus. Dit merk ik zeker aan mijzelf.

De neiging om lekker op de bank te kruipen met een kop koffie/thee en wat lekkers erbij. De neiging om minder te bewegen. Dit werkt natuurlijk niet in ons voordeel.

In de herfst en winter is het vaak moeilijker om gezond te blijven eten en te blijven bewegen. Juist nu, en nee ik ga het niet over de pandemie hebben, is het zo belangrijk dat je op je voeding en beweging let.

Ook in mijn huishouden merk ik dat er dagen insluipen van gemak en luiheid. Dit zowel in het klaarmaken van voeding als in het nalaten van bewegen.

De oplossing die ik hier voor gebruik is niet altijd makkelijk maar ik ben wel een commitment aangegaan met de oplossing.

Ik zorg ervoor dat ik voorraad in de vriezer heb om een goede, gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten. Ik maak de gerechten niet te ingewikkeld zodat het me niet al te veel tijd kost. Dus geen zin is bij mij geen optie meer. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik minstens 10.000 stappen per dag zet. Ik gebruik hiervoor een stappenteller! Dit is vanaf het opstaan in de ochtend tot het moment dat ik ga slapen. Ook daar ben ik met mijzelf een commitment aangegaan.

Door dat te doen heb ik elke dag 2 doelen die ik wil halen. Dit zijn er niet veel dus zeker haalbaar. Ook als ik minder tijd heb is dat nog zeer haalbaar. Het gevoel dat mij dat geeft elke avond voordat ik in bed stap is ook prettig omdat ik maar 2 doelen moest halen en die dus ook gehaald heb.

Oké, het zou kunnen zijn dat dit voor jou niet haalbaar is, ik kan het me eigenlijk niet voorstellen, maar maak je doelen dan zo dat ze haalbaar voor jou zijn! Je moet in het begin mogelijk even, af en toe, door de zure appel heen bijten maar je zult zien dat het je echt wat gaat opleveren. Namelijk een gezonder lichaam en een gezond humeur. Doordat je naar buiten moet om je stappen te halen en je even de boel de boel moet laten. Hierdoor kun je dan ook even je hoofd helemaal leeg maken! Hoe fijn is dat!

Je zult merken dat na een tijdje dit een gewoonte gaat worden en dat het dus geen energie meer kost maar het je juist energie gaat geven!

Niet voor niets werk ik met mijn programma waarin 2x per dag luchtje scheppen zit en niet koken uit pakjes, bakjes (behalve die uit je diepvries ;)) en zakjes!

Tevens zorg ik er ook voor dat de recepten die ik gebruik niet ingewikkeld zijn en binnen 20-30 minuten op tafel kunnen staan.

Dus mijn commitment voor altijd: gezond eten en bewegen!

Maak er een gewoonte van.