Haal van te voren de biefstuk uit de koeling en laat in zo'n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Doe vervolgens een flinke scheut olie in de pan en laat de olie ook goed warm worden.
Breng ondertussen de biefstuk op smaak met een snuf peper en zout.
Doe de biefstuk in de pan en draai ze na 15 seconden om.
Draai ze na 15 seconden weer om, zo worden ze knapperig maar branden ze niet aan.
Ga hiermee door tot je de gewenste steak hebt: voor rare draai je ongeveer 8 keer, voor medium zo'n 15 keer.
Haal de steaks vervolgens uit de pan en laat ze onder folie even rusten.
Pel en pers de knoflook. Hak de tijm en de rozemarijn fijn en rasp de schil van de citroen.
Doe in de nog hete olie van de pan de tijm, rozemarijn, knoflook, citroenrasp en een kneep citroensap.
Verdeel dan de rucola over twee borden en leg de steaks er bovenop.
Schaaf vervolgens de parmezaanse kaas over het geheel.
Maak je gerecht af door een paar eetlepels van het olie-kruidenmengel over je salade te druppelen!