biefstuksalade

Biefstuksalade

No ratings yet
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Calorieën 52 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stukken biefstuk
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 40 gr rucola
  • 40 gr parmazaanse kaas

Instructies
 

  • Haal van te voren de biefstuk uit de koeling en laat in zo'n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Doe vervolgens een flinke scheut olie in de pan en laat de olie ook goed warm worden.
  • Breng ondertussen de biefstuk op smaak met een snuf peper en zout.
  • Doe de biefstuk in de pan en draai ze na 15 seconden om.
  • Draai ze na 15 seconden weer om, zo worden ze knapperig maar branden ze niet aan.
  • Ga hiermee door tot je de gewenste steak hebt: voor rare draai je ongeveer 8 keer, voor medium zo'n 15 keer.
  • Haal de steaks vervolgens uit de pan en laat ze onder folie even rusten.
  • Pel en pers de knoflook. Hak de tijm en de rozemarijn fijn en rasp de schil van de citroen.
  • Doe in de nog hete olie van de pan de tijm, rozemarijn, knoflook, citroenrasp en een kneep citroensap.
  • Verdeel dan de rucola over twee borden en leg de steaks er bovenop.
  • Schaaf vervolgens de parmezaanse kaas over het geheel.
  • Maak je gerecht af door een paar eetlepels van het olie-kruidenmengel over je salade te druppelen!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Biefstuksalade
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
52
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
3
g
5
%
Verzadigd vet
 
2
g
13
%
Cholesterol
 
7
mg
2
%
Natrium
 
164
mg
7
%
Kalium
 
91
mg
3
%
Koolhydraten
 
4
g
1
%
Vezels
 
1
g
4
%
Suiker
 
1
g
2
%
Proteïne
 
4
g
8
%
Vitamine A
 
357
IU
7
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
17
mg
21
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
11
µg
10
%
Calcium
 
145
mg
15
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
14
µg
4
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
13
mg
3
%
Fosfor
 
81
mg
8
%
Selenium
 
3
µg
4
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
52
Serving Size
 
1 portie
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!