
Biefstuksalade
No ratings yet
Voorkomt dat je scherm donker wordt.
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Calorieën 52 kcal
Ingrediënten
- 2 stukken biefstuk
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes tijm
- 1 citroen
- 40 gr rucola
- 40 gr parmazaanse kaas
Instructies
- Haal van te voren de biefstuk uit de koeling en laat in zo'n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Doe vervolgens een flinke scheut olie in de pan en laat de olie ook goed warm worden.
- Breng ondertussen de biefstuk op smaak met een snuf peper en zout.
- Doe de biefstuk in de pan en draai ze na 15 seconden om.
- Draai ze na 15 seconden weer om, zo worden ze knapperig maar branden ze niet aan.
- Ga hiermee door tot je de gewenste steak hebt: voor rare draai je ongeveer 8 keer, voor medium zo'n 15 keer.
- Haal de steaks vervolgens uit de pan en laat ze onder folie even rusten.
- Pel en pers de knoflook. Hak de tijm en de rozemarijn fijn en rasp de schil van de citroen.
- Doe in de nog hete olie van de pan de tijm, rozemarijn, knoflook, citroenrasp en een kneep citroensap.
- Verdeel dan de rucola over twee borden en leg de steaks er bovenop.
- Schaaf vervolgens de parmezaanse kaas over het geheel.
- Maak je gerecht af door een paar eetlepels van het olie-kruidenmengel over je salade te druppelen!
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Biefstuksalade
Aantal personen
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
52
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
3
g
5
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Cholesterol
7
mg
2
%
Natrium
164
mg
7
%
Kalium
91
mg
3
%
Koolhydraten
4
g
1
%
Vezels
1
g
4
%
Suiker
1
g
2
%
Proteïne
4
g
8
%
Vitamine A
357
IU
7
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine C
17
mg
21
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
11
µg
10
%
Calcium
145
mg
15
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
14
µg
4
%
Ijzer
1
mg
6
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
13
mg
3
%
Fosfor
81
mg
8
%
Selenium
3
µg
4
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
52
Serving Size
1 portie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!