fbpx

Your Silhouette

Naar recept gaan Recept afdrukken
biefstuksalade

Biefstuksalade

No ratings yet
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Calorieën 52 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stukken biefstuk
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 40 gr rucola
  • 40 gr parmazaanse kaas

Instructies
 

  • Haal van te voren de biefstuk uit de koeling en laat in zo'n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan goed warm worden. Doe vervolgens een flinke scheut olie in de pan en laat de olie ook goed warm worden.
  • Breng ondertussen de biefstuk op smaak met een snuf peper en zout.
  • Doe de biefstuk in de pan en draai ze na 15 seconden om.
  • Draai ze na 15 seconden weer om, zo worden ze knapperig maar branden ze niet aan.
  • Ga hiermee door tot je de gewenste steak hebt: voor rare draai je ongeveer 8 keer, voor medium zo'n 15 keer.
  • Haal de steaks vervolgens uit de pan en laat ze onder folie even rusten.
  • Pel en pers de knoflook. Hak de tijm en de rozemarijn fijn en rasp de schil van de citroen.
  • Doe in de nog hete olie van de pan de tijm, rozemarijn, knoflook, citroenrasp en een kneep citroensap.
  • Verdeel dan de rucola over twee borden en leg de steaks er bovenop.
  • Schaaf vervolgens de parmezaanse kaas over het geheel.
  • Maak je gerecht af door een paar eetlepels van het olie-kruidenmengel over je salade te druppelen!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Biefstuksalade
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
52
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
3
g
5
%
Verzadigd vet
 
2
g
13
%
Cholesterol
 
7
mg
2
%
Natrium
 
164
mg
7
%
Kalium
 
91
mg
3
%
Koolhydraten
 
4
g
1
%
Vezels
 
1
g
4
%
Suiker
 
1
g
2
%
Proteïne
 
4
g
8
%
Vitamine A
 
357
IU
7
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
17
mg
21
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
11
µg
10
%
Calcium
 
145
mg
15
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
14
µg
4
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
13
mg
3
%
Fosfor
 
81
mg
8
%
Selenium
 
3
µg
4
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
52
Serving Size
 
1 portie
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!