Snijd de tempé in kleine stukjes en meng dit goed in een kommetje met 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel Ketjap Manis. Laat 15 minuten marineren.
Verhit ondertussen in een sauspannetje wat kokosolie en fruit de ui en knoflook en het rode pepertje aan voor de pindasaus.
Voeg vervolgens de pindakaas, sojasaus, kokosmelk en het gemberpoeder toe.
Roer goed door en laat op een zacht vuur staan.
Ga verder met de bloemkoolrijst. Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd in kleine stukjes en bak samen met de bloemkoolrijst aan in kokosolie.
Voeg peper en Herbamare toe naar smaak. Roerbak de bloemkoolrijst in 5 minuten gaar. Verhit ondertussen in een bakpan wat kokosolie en fruit de sjalotten, knoflook en gember aan voor de tempé.
Voeg de gemarineerde blokjes toe en bak de stukjes bruin in circa 8 minuten.
De rijst kan je in een kommetje doen en omdraaien op het bord, zodat je een mooi vormpje hebt. Dien op met de stukjes tempé en zelfgemaakte pindasaus.