fbpx

Your Silhouette

Naar recept gaan Recept afdrukken
gevulde-champignons

Gevulde champignons met Geitenkaas

Heerlijk als bijgerecht of zelf als hoofdgerecht. Als je zeer grote champignons te pakken hebt tenminste.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 8 stuks
Calorieën 43 kcal

Materiaal

  • oven
  • Ovenvaste schaal
  • of BBQ

Ingrediënten
  

  • 8 st champignons (groot)
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 4 el pesto
  • handje pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwijder de steeltjes uit de champignons en wat van de binnenzijde. Bestrooi de binnenzijde met een klein snufje peper en zout. Vul ze met de geitenkaas. Schep een beetje pesto erop en bestrooi met een paar pijnboompitten.
  • Zet de schaal ca. 10 minuten op de BBQ (doe bij voorkeur de deksel dicht) of zet 10 minuten in de oven op 200 graden.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Gevulde champignons met Geitenkaas
Aantal personen
 
4 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
43
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
3
g
5
%
Verzadigd vet
 
2
g
13
%
Cholesterol
 
7
mg
2
%
Natrium
 
62
mg
3
%
Kalium
 
7
mg
0
%
Koolhydraten
 
1
g
0
%
Vezels
 
1
g
4
%
Suiker
 
1
g
2
%
Proteïne
 
3
g
6
%
Vitamine A
 
171
IU
3
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
1
mg
1
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
1
µg
1
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
2
µg
1
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
3
mg
1
%
Fosfor
 
41
mg
4
%
Selenium
 
1
µg
1
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
43
Serving Size
 
4 portie
Trefwoord
champignons
,
geitenkaas
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!