fbpx

Your Silhouette

Logo de kracht van voeding

Home

Naar recept gaan Recept afdrukken
courgette-raviioli-met-spinazie

Courgette ravioli met spinazie

Vandaag laat ik zien hoe je koolhydraatbewuste ravioli maakt van courgette. Courgette ravioli is lekker, voedzaam en gezond. Zoals de naam al doet vermoeden heb ik in dit recept de koolhydraatrijke pasta vervangen door courgette. De courgette heb ik in een dunne plakjes gesneden, gevuld met een spinazie-ricottavulling en dichtgevouwen tot een kussentje. Door ravioli te maken met courgette i.p.v. pasta bevat dit gerecht ca. 65% minder koolhydraten. Verder is het ook een stuk gezonder. Courgette bevat namelijk weinig calorieën en is rijk aan vitamine C. Naast alle gezonde eigenschappen is de smaak natuurlijk ook erg belangrijk. De courgette ravioli is lekker romig en de tomatensaus en mozzarella maken het helemaal af. Kortom een heerlijke en gezonde avondmaaltijd!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 3 personen
Calorieën 221 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 st courgettes
  • 75 gr spinazie
  • 1 kleine ui
  • scheutje olijfolie
  • 250 gr ricotta kaas
  • handje verse basilicum fijngesneden
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 250 gr tomatensaus zonder suiker
  • 50 gr mozarella geraspt

Instructies
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor 220 graden. Snijd op een grote snijplank de uiteindes van de courgettes eraf. Pak dan een aardappelschiller of kaasschaaf en snijd hiermee de courgette in dunne plakken. Leg de plakken op een bord en zet opzij.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
  • Snijd de spinazie fijn en voeg dit toe aan de koekenpan. Bak de spinazie 3 minuten mee, totdat het vocht is opgelost. Meng vervolgens in een kom de ricotta, basilicum, zout en peper. Voeg de gebakken en ui toe spinazie toe aan de kom en meng dit goed door de ricotta.
  • Pak nu het bord met de courgette plakken. Om de ravioli te vormen leg je eerst 2 plakken horizontaal op een bord en daarbovenop 2 plakken verticaal. Schep een eetlepel van het ricotta mengsel op het midden van de vier plakken. Vouw nu ten eerste de onderste twee plakken omhoog naar het midden, ten tweede rechter plakken naar het midden, ten derde de linker plakken na het midden en ten slotte de bovenste plakken na haar het midden. Draai de courgette ravioli om en plaats op een plank. Herhaal deze stap totdat al je courgette plakken op zijn.
  • Schenk de tomatensaus in een grote ovenschotel en plaats voorzichtig met behulp van een kaasschaaf of taartschep de courgette ravioli in de ovenschotel. Bestrooi de ravioli met geraspte mozzarella en bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de schotel na het bakken in 3 porties. Eet smakelijk!

Notities

Tips:
Bij het maken van de ravioli is het belangrijk om de courgette niet te dun of te dik te snijden, anders lukt het niet om de ravioli dicht te vouwen. Je kunt de courgette ravioli met spinazie serveren als avondmaaltijd met een portie vlees, vis of salade. De courgette ravioli kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren, het is niet mogelijk om de ravioli in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Courgette ravioli met spinazie
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
221
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
15
g
23
%
Verzadigd vet
 
9
g
56
%
Cholesterol
 
56
mg
19
%
Natrium
 
631
mg
27
%
Kalium
 
518
mg
15
%
Koolhydraten
 
8
g
3
%
Vezels
 
2
g
8
%
Suiker
 
4
g
8
%
Proteïne
 
15
g
30
%
Vitamine A
 
3190
IU
64
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
13
mg
16
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
2
mg
13
%
Vitamine K
 
124
µg
118
%
Calcium
 
292
mg
29
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
69
µg
17
%
Ijzer
 
2
mg
11
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
46
mg
12
%
Fosfor
 
225
mg
23
%
Selenium
 
15
µg
21
%
Zink
 
2
mg
13
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
221
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
courgette
,
eetlijnproof
,
spinazie
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!