Zoals jullie wel merken ben ik dol op bakken. Zo ben ik altijd op zoek naar gezonde alternatieven. Vooral op het gebied van brood. Ik vind zelfgebakken brood namelijk lekkerder dan van de bakker of supermarkt. Daar weet je vaak niet wat er allemaal in zit.

In dit brood dus wel! Allemaal gezonde producten. Geen toevoegingen om het langer goed te houden. Geen E-nummers e.d. Dit brood past goed in een gezond voedingspatroon!

Dit recept kun je bereiden in de oven, broodbakmachine en in de airfryer! De temperatuur en baktijd is hetzelfde.

Glutenvrij-brood-met-zaden-en-pitten

Glutenvrij brood met zaden en pitten

Ikzelf ben van het uitproberen. Dit recept kwam ik tegen op Pintrest. Het is snel en makkelijk als tussendoortje mee te nemen. Lekekr met roomboter en een plakje kaas. Vaak neem ik een plakje van dit heerlijke glutenvrije brood mee om als tussendoortje te nuttigen. Het vult goed en het houdt mijn bloedsuikerspiegel stabiel.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 15 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12 sneetjes
Calorieën 189 kcal

Materiaal

  • keukenweegschaal
  • maatlepels
  • grote vork of Deense deegklopper
  • 2 mengkommen
  • metalen of glazen cake- of broodvorm
  • siliconen spatel of grote lepel
  • stukje plastic of een douchemutsje

Ingrediënten
  

  • 145 gr havervlokken let op GLUTENVRIJ label
  • 70 gr pompoenpitten
  • 70 gr zonnebloempitten
  • 65 gr noten mix of pecan grof gehakt
  • 50 gr heel lijnzaad
  • 40 gr sesamzaad
  • 2,5 el psyllium poeder
  • 0,5 tl wijnsteenbakpoeder
  • 3 el kokosolie NIET ongeurd
  • 350 gr lauw warm water
  • Olie of boter om bakvorm in te vetten

Instructies
 

  • Zet alle ingrediënten alvast klaar en weeg/meet ze af.
  • Plaats een rosster net onder het midden van de oven en warm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de 3 eetlepels kokosolie en het lauwwarme water in een kom. De kokosolie zal nu vloeibaar worden.
  • Vet de bakvorm in met een klein beetje olie of boter.
  • Meng in een andere kom alle droge ingrediënten heel goed door elkaar. Vlozaad is een bindmiddel. Het zorgt ervoor dat de losse zaden, pitten en havervlokken één geheel gaan vormen. Daarom moet het goed verdeelt worden in het mengsel.
  • Voeg nu het watermengsel bij de droge ingrediënten en roer alles snel en zorgvuldig, zodat al het vocht gelijkmatig opgenomen is. Er mogen geen droge bestanddelen meer in de kom zitten. Doe er anders nog 1 of 2 eetlepels water bij.
  • Doe het mengsel in de bakvorm, strijk het glad en druk het goed aan met een siliconen spatel of de achterkant van een grote lepel. Dek de bakvorm af met een stukje plastic of een douchemutsje en laat het 15 minuten rusten bij kamertemperatuur.
  • Haal het plastic eraf en plaats de bakvorm op het rooster in de oven. Bak het brood in 55 á 60 minuten goudbruin.
  • Haal het glutenvrij brood met zaden en pitten meteen uit de vorm en laat het goed afkoelen op een rooster.

Notities

Je kunt dit lekkere glutenvrije brood, in plakjes gesneden en goed verpakt, beter in de vriezer bewaren, want dan is het langer houdbaar.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Glutenvrij brood met zaden en pitten
Aantal personen
 
1 sneetje
Hoeveelheid per portie
Calorieën
189
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
13
g
20
%
Verzadigd vet
 
2
g
13
%
Trans vet
 
1
g
Natrium
 
8
mg
0
%
Kalium
 
197
mg
6
%
Koolhydraten
 
14
g
5
%
Vezels
 
4
g
17
%
Suiker
 
1
g
2
%
Proteïne
 
7
g
14
%
Vitamine A
 
12
IU
0
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine C
 
1
mg
1
%
Vitamine E
 
2
mg
13
%
Vitamine K
 
1
µg
1
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
26
µg
7
%
Ijzer
 
2
mg
11
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
91
mg
23
%
Fosfor
 
179
mg
18
%
Selenium
 
6
µg
9
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
189
Serving Size
 
1 sneetje
Trefwoord
brood
,
eetlijnproof
,
glutenvrij
,
pitten
,
zaden
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!