Glutenvrij-brood-met-zaden-en-pitten

Glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen

This is so good! Aangezien ik de afgelopen weken best veel op pad was, ben ik helemaal into food food prepping. Zo heb ik altijd een voorraadje gezonde snacks voor onderweg in de vriezer liggen. Zoals deze glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen. Na het bakken snijd je de plaatkoek in 16 stukjes en zo heb je altijd een healthy snack (of ontbijtje) bij de hand.
En wist je dat havermout echt ‘feel good food’ is? Haver is namelijk rijk aan tryptofaan en dit stofje is de voorloper van het gelukshormoon serotonine. Een tekort aan serotonine wordt in verband gebracht met slapeloosheid, depressie, eetstoornissen, hogere pijngevoeligheid en tekort aan slaap. Just so you know!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang eetlijnproof, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 16 stuks
Calorieën 86 kcal

Materiaal

  • bakblik
  • bakpapier
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 75 gr havermout glutenvrij
  • 50 gr havermeel* glutenvrij
  • 25 gr amandelen, wit, grof gehakt
  • 50 gr amandelmeel*
  • 50 gr abrikozen gedroogd, zonder suiker, in stukjes gesneden
  • 2 el abrikozenmoes zelf tot moes gemaakt in een blender
  • 2 eieren
  • 50 ml Greensweet syrup Gold
  • 50 ml kokosolie gesmolten
  • 1 biologische citroen rasp van de schil
  • 1 tl kaneel of koekkruiden
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Gebruik een fijne rasp om de schil van de citroen te raspen. Was de citroen voordat je gaat raspen met warm water.
  • Maal de amandelen en havermout in je keukenmachine of blender tot meel.
  • Meng nu alle droge ingrediënten met elkaar.
  • Kluts de eieren en meng vervolgens de natte ingrediënten met elkaar.
  • Voeg deze twee samen en roer goed door.
  • Bekleed je bakblik met bakpapier en giet het mengsel voor de havermout plaatkoek hierin.
  • Bak de havermout plaatkoek in 40-45 minuten goudbruin. Check halverwege even en mocht de bovenkant van de plaatkoek te donker worden, dek deze dan af met een stuk bakpapier.

Notities

*Havermeel en amandelmeel maal je eenvoudig zelf van havermout en witte amandelen. Stukken voordeliger!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Glutenvrije havermout plaatkoek met abrikozen en amandelen
Aantal personen
 
1 stuk
Hoeveelheid per portie
Calorieën
86
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
6
g
9
%
Verzadigd vet
 
3
g
19
%
Trans vet
 
1
g
Meervoudig onverzadigd vet
 
1
g
Enkelvoudig onverzadigd vet
 
1
g
Cholesterol
 
20
mg
7
%
Natrium
 
40
mg
2
%
Kalium
 
61
mg
2
%
Koolhydraten
 
7
g
2
%
Vezels
 
1
g
4
%
Suiker
 
4
g
8
%
Proteïne
 
2
g
4
%
Vitamine A
 
143
IU
3
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
1
mg
1
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
1
µg
1
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
4
µg
1
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
8
mg
2
%
Fosfor
 
28
mg
3
%
Selenium
 
2
µg
3
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
86
Serving Size
 
1 stuk
Trefwoord
abrikozen
,
amandelen
,
havermout
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!