groente

Groentenschotel

Ben je dol op groente? In deze schotel gaan allerlei lekkere en verse groente in de pan die ervoor zorgen dat je zult genieten. Ook dit recept is makkelijk om te maken. Bij deze schotel zit geen vlees maar ei! Dus je hebt de gezonde koolhydraten, eiwitten en door de olijfolie het gezonde vet binnen. Eet smakelijk!
4.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Calorieën 56 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 st courgette
  • 1 st aubergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 st rode paprika
  • 400 gr tomaten
  • 4 st eieren maat M
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • himalaya zout

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. De aubergine en courgette zijn je in stukken. Maak een kruis in de tomaten en dompel deze 5 seconden in kokend water. Spoel daarna af met koud water.
  • Ontvel en ontpit de tomaten. Snijd deze in stukken en maak daarna de paprika’s schoon. Snijd deze ook in stukken. Verhit nu olie in een wokpan en bak de knoflook en ui (2 min).
  • Voeg de courgette, aubergine en paprika toe. Bak dit 6 min me en roer de tomaten erdoor. Laat de groenten ongeveer 12 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Met een soeplepel maak je 4 holletjes in de groenten. Boven elk holletje breek je een ei. Laat de eieren gaar worden met de deksel op de pan.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Groentenschotel
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
56
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
1
g
2
%
Verzadigd vet
 
1
g
6
%
Cholesterol
 
4
mg
1
%
Natrium
 
13
mg
1
%
Kalium
 
341
mg
10
%
Koolhydraten
 
10
g
3
%
Vezels
 
2
g
8
%
Suiker
 
7
g
14
%
Proteïne
 
2
g
4
%
Vitamine A
 
848
IU
17
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
18
mg
22
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
9
µg
9
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
35
µg
9
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
19
mg
5
%
Fosfor
 
49
mg
5
%
Selenium
 
1
µg
1
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
56
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
eetlijnproof
,
Ei
,
groente
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!