
Hartige bloemkool pannenkoekjes
Heerlijke hartige pannenkoekjes gemaakt van bloemkool en ei!Vandaag heb ik als lunch deze heerlijke hartige bloemkool pannenkoekjes gegeten. De pannenkoekjes gemaakt van bloemkool, ei en geraspte kaas zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed. De pannenkoekjes zijn daarnaast ook veelzijdig, je kunt ze serveren als hoofdgerecht, snack of bijgerecht!
No ratings yet
Voorkomt dat je scherm donker wordt.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 8 pannenkoekjes
Calorieën 33 kcal
Ingrediënten
- 450 gr bloemkoolrijst
- 3 st eieren
- 50 gr geraspte kaas
- 2 stengels lente-ui
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd op een grote snijplank de lente-ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
- Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie
- Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.
Notities
Bereidingstip(s):
Om deze pannenkoekjes te maken heb je bloemkoolrijst nodig. Bloemkoolrijst kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Je hoeft de bloemkool voor dit recept niet voor te koken. De pannenkoekjes heb ik op smaak gebracht met geraspte kaas en lente-ui. Je kunt hier zelf in variëren zo zijn de pannenkoekjes ook lekker met bieslook, mozzarella en andere soorten kruiden! Ik hoop dat jullie het een lekker recepten vinden.
Om deze pannenkoekjes te maken heb je bloemkoolrijst nodig. Bloemkoolrijst kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Je hoeft de bloemkool voor dit recept niet voor te koken. De pannenkoekjes heb ik op smaak gebracht met geraspte kaas en lente-ui. Je kunt hier zelf in variëren zo zijn de pannenkoekjes ook lekker met bieslook, mozzarella en andere soorten kruiden! Ik hoop dat jullie het een lekker recepten vinden.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Hartige bloemkool pannenkoekjes
Aantal personen
1 pannenkoekje
Hoeveelheid per portie
Calorieën
33
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
2
g
3
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Cholesterol
6
mg
2
%
Natrium
57
mg
2
%
Kalium
174
mg
5
%
Koolhydraten
3
g
1
%
Vezels
1
g
4
%
Suiker
1
g
2
%
Proteïne
3
g
6
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Selenium
2
µg
3
%
Fosfor
48
mg
5
%
Magnesium
10
mg
3
%
Mangaan
1
mg
50
%
Ijzer
1
mg
6
%
Foliumzuur
33
µg
8
%
Koper
1
mg
50
%
Calcium
44
mg
4
%
Vitamine K
9
µg
9
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine C
27
mg
33
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine A
47
IU
1
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
33
Serving Size
1 pannenkoekje
Trefwoord , ,
bloemkoolrijst
eetlijnproof
pannenkoekjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!