
Havermout koeken met rozijnen en abrikozen
Zin in iets lekkers en toch verantwoord? Maak deze heerlijke en gezonde koeken.Heerlijk voor tussendoor bij de thee of koffie.
No ratings yet
Voorkomt dat je scherm donker wordt.
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
Calorieën 171 kcal
Materiaal
- mengkom
- ovenschaal circa 15 x 20 cm
- bakpapier
- steelpan
Ingrediënten
- 100 gr havermout
- 75 gr amandelmeel
- 35 ml kokosolie
- 35 ml honing
- 1 ei
- 75 gr rozijnen
- 75 gr gedroogde abrikozen
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- ½ tl vanillepoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de ovenschaal of bakvorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst als je het bakpapier even nat maakt onder de kraan, tot een prop frommelt en daarna voorzichtig weer uitvouwt.
- Doe de havermout samen met het amandelmeel in een mengkom en voeg het bakpoeder en de vanillepoeder toe.
- Snij de abrikozen in kleine stukjes.
- Smelt de kokosolie in een steelpan. Schenk samen met de honing in de mengkom.
- Doe de abrikozen en rozijnen bij de havermout en tik een eitje boven de kom. Gebruik een lepel om alles door elkaar te scheppen.
- Stort daarna het deeg voor de havermout koeken met rozijnen en abrikozen in de bakvorm. Gebruik een lepel om het mengsel goed uit te spreiden en druk goed aan.
- Schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de havermout koeken in zo’n 20 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna helemaal afkoelen voordat je er stukken van snijdt.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Havermout koeken met rozijnen en abrikozen
Aantal personen
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
171
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
10
g
15
%
Verzadigd vet
4
g
25
%
Trans vet
1
g
Cholesterol
20
mg
7
%
Natrium
25
mg
1
%
Kalium
205
mg
6
%
Koolhydraten
20
g
7
%
Vezels
3
g
13
%
Suiker
9
g
18
%
Proteïne
4
g
8
%
Vitamine A
368
IU
7
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine C
1
mg
1
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
1
µg
1
%
Calcium
39
mg
4
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
5
µg
1
%
Ijzer
1
mg
6
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
10
mg
3
%
Fosfor
37
mg
4
%
Selenium
3
µg
4
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
171
Serving Size
1 portie
Trefwoord , ,
abrikozen
havermout
rozijnen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!