fbpx

Your Silhouette

Logo de kracht van voeding

Home

Hoe ik mijn eigen overgangsklachten tackle!

Net als jij zit ik vol in de overgang. Maar hoe ik het heb aangepakt heb ik eigenlijk nog nooit verteld. Dus nu is het de hoogste tijd om het te delen met jou.

Het begon voor mij duidelijk te worden in 2016/2017. In die tijd had ik af en toe last van opvliegers. Voornamelijk in de avond. Dit was voor mij op dat moment heel goed te doen. Verder had ik gelukkig geen klachten, voor zover ik wist.

In die zelfde jaren deed ik ook de opleiding tot gewichtsconsulent en orthomoleculair basis coach. 

Daardoor heb ik mijn voeding al wel drastisch aangepakt en zodanig veranderd dat ik van gemaksvoeding, suikers, gluten naar gezonde verse voeding ben geswitcht. Achteraf zie ik dat als een zeer goede zet. Helemaal toen ik mij echt ging verdiepen in wat is nu die overgang en wat kun je verwachten. Dus de basis bleek nu qua voeding goed te zijn.

De menopauze was voor mij in maart 2021. Dus toen had ik mijn laatste menstruatie. Dat wist ik pas zeker in maart 2022. Tot die tijd, maart 2021, waren de klachten zo af en toe aanwezig maar heel handelbaar en volop werken was zeker geen probleem. 

Wel ben ik in 2019 ook gestart met supplementen. Ik vond dat het nodig was en mijn lijf vroeg er ondertussen ook om. De supplementen die ik toen ben gaan gebruiken waren: Omega 3, All Plant Proteïne, Multivitamine, Cal Mag D3, Glucosamine. Dit is de basis die elke vrouw vanaf 45 jaar zou moeten nemen. Door de jaren heen krijgen vrouwen hier echt een tekort in. Helaas is dat met voeding dus niet meer aan te vullen tot gezonde waarden.

Maar goed.. Die overgang. De laatste fase ben ik dus in gegaan en langzaamaan merkte ik toch meer klachten te ervaren dan dat ik in eerste instantie dacht. 

Daarom ben ik nog eens goed naar mijn voeding gaan kijken en kwam erachter dat er toch nog een paar trickers aanwezig waren die ervoor zorgden dat mijn klachten niet helemaal verdwenen waren. 

De eerste tricker is KOFFIE! Hier dronk ik best veel van en ben dat dus drastisch gaan minderen en overgegaan op kruidenthee (pittige detox in de ochtend, vrouwen actief overdag en na het eten afterdinner thee). Nu dus nog maar 3 kopjes koffie max op de dag.

Tricker 2: SUIKERS! Ongemerkt at ik blijkbaar toch nog voedsel waar toegevoegde suikers in zat en die gaven mij dus een toename in mijn opvliegers. Dus nog beter gaan opletten wat er in voeding aanwezig is door de etiketten nog beter te lezen. Door hier op te letten merkte ik dat ik minder opvliegers had, minder vermoeid en mijn lichaam veel rustiger is. Energie dips zijn er niet meer en slapen gaat goed.

Tricker 3 was voor mij ook heel duidelijk: GLUTEN. Door geen gluten meer te eten werd mijn buik rustiger, niet meer zo opgeblazen gevoel na het eten en ook weer een veel rustiger lichaam.

De bovengenoemde trickers zijn ook wetenschappelijk bewezen dat het dus je overgangsklachten uitlokt. 

De conclusie van dit verhaal is duidelijk: vermijd je trickers en je overgangsklachten verminderen significant of verdwijnen zelfs! Ik heb alleen nog wat klachten als ik mijzelf niet aan de juiste voeding houdt en niet extra let op mijn trickers. 

Zo kom ik de overgang op een goede en gezonde manier door zonder dingen te moeten laten. Tijdens mijn werk en vrije tijd kan ik heerlijk doen wat ik graag doe. Zonder klachten te ervaren van de overgang. 

Het is natuurlijk niet van de een op de andere dag goed gekomen. Dit heeft echt wel even tijd nodig maar als jij ook voor de lange termijn wilt gaan dan raadt ik je echt aan om met de basis: voeding en supplementen te beginnen.

Op het moment van schrijven is mijn voeding zo vers en gezond mogelijk en gebruik ik ondertussen de volgende supplementen: Glucosamine, Multi Dag en Nacht, Osta K2 een D3, Feminosan en All Plant proteïne.

Ik weet natuurlijk niet wat jij doet om geen last te hebben van overgangsklachten. Maar wil jij nu ook van je klachten af? Kijk dan op mijn blog: Diverse informatie over de overgang en ga de juiste recepten gebruiken.

Liefs Maureen,

Net als jij: een vrouw in de overgang

197 reacties

 1. 5 sterren
  אני מאמינה שטיפול קוסמטי הוא חווית פנאי ואצלי בקליניקה שוררת אוירה חברותית ונעימה – תוכלו להנות
  ממגוון טיפולים כמו פדיקור,
  מניקור, טיפולי פנים, אפילציה ועוד.
  למרות שזאת הייתה רק שיחת סקס, אני בחיים לא אשכח את הג’ינג’ית
  המטריפה והלוהטת שהצליחה לגרום לי להשפריץ כמו שבחיים
  לא חוויתי. חברת קליפסונג הממוקמת במרכז, מעניקה לקהל לקוחותיה את
  היכולת להפיק קליפ לחתונה ולכל אירוע, בשלל סגנונות
  ורעיונות מקוריים. שימת הדגש בנגב היא
  על איכות הביצוע , שמירה על זכויות עובדיה ורווחתם ושביעות
  רצון לקוחותיה. אלו למעשה הדברים הבסיסיים שיש בהם צורך בעת קבלת עיסוי ארוטי בראש העין
  מעבר לכך, ניתן לבקש דירה דיסקרטית הכוללת ג’קוזי או פינוקים משחררים כמו אביזרי
  מין ואלכוהול על מנת לחמם את
  האווירה שלכם עם המעסה. שמעון אזולאי המעסה הראשי ובעל הקליניקה הינו מעסה
  רפואי מוסמך שמתמיד ללמוד ולעבור השתלמיות באופן קבוע, על מנת שהחוויה שלכם תהיה יוצאת דופן.
  אתם יכולים לאהוב את האישה שלכם עד כלות,
  אבל אם משהו לא עובד במערכת היחסים האינטימית ביניכם זה לא אומר שאתם צריכים לוותר על הריגושים שהעולם יכול להציע לכם.
  בפועל, תוכלו להגיע אל מכון עיסויים מפנקים במטרה לקבל
  עיסוי מפנק בנתניה/השרון בלבד, או לחילופין יוכל המעסה להגיע אליכם עד פתח הבית או אתם יכולים להגיע אליו לדירה פרטי.
  עם טרקטורוני הברון תוכלו לערוך יום גיבוש וכיף לעובדים ולהציע להם חוויה ייחודית ושונה, עם טיולים בשטח,
  טיול טרקטורונים חווייתי במיוחד,
  ארוחות ולינה בשטח ואין ספור דרכים להפוך את יום הגיבוש לחוויה נפלאה מהנה ולבטח שונה ומיוחדת.

 2. 5 sterren
  I am curious to find out what blog platform you have been working
  with? I’m having some small security issues
  with my latest website and I’d like to find something more
  secure. Do you have any recommendations?

 3. 5 sterren
  My brother recommended I might like this web site. He was entirely
  right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 4. 5 sterren
  Great goods from you, man. I have take note your stuff previous to and you’re just extremely fantastic.
  I actually like what you’ve got right here, certainly like
  what you are stating and the way wherein you assert it.
  You make it enjoyable and you continue to take care of to keep it sensible.
  I can not wait to read much more from you. This is actually a wonderful site.

 5. Мадонна, икона поп-музыки и культурного влияния, продолжает вдохновлять и поражать своей музыкой и стилем. Её карьера олицетворяет смелость, инновации и постоянное стремление к самовыражению. Среди её лучших песен можно выделить “Like a Prayer”, “Vogue”, “Material Girl”, “Into the Groove” и “Hung Up”. Эти треки не только доминировали на музыкальных чартах, но и оставили неизгладимый след в культурной и исторической панораме музыки. Мадонна не только певица, но и икона стиля, актриса и предприниматель, чье влияние простирается далеко за рамки музыкальной индустрии. Скачать mp3 музыку 2024 года и слушать онлайн бесплатно.

 6. Недвижимость в Истре – уникальная возможность инвестировать в жилье в курортном городе, окруженном природой и богатой историей

  Очарование природы, бальзам для души, давно полюбившаяся местность – все это можно сказать о городе недалеко от Москвы, столицы России. Истринский край, насыщенный историей и культурой, притягивает своим уникальным колоритом и возможностью удовлетворить самые изысканные вкусы владельцев недвижимости.

  Великолепные поместья, раскинувшиеся среди холмов, поражают своей архитектурой и удивительной красотой природы. Они являются настоящим полем для творчества и воплощения самых смелых идей, связанных с созданием идеальной атмосферы для комфортного проживания. Проходя через эти двери, вы сразу же погружаетесь в мир роскоши и умиротворения, где даже самые требовательные ценители недвижимости находят то, что долго искали.

  Жизнь в этом регионе – это уникальная возможность наслаждаться просторным планом, где отражены вкусы и предпочтения каждого. Прекрасные видовые холмы, плодородные земли и кристально чистые озера придают этому месту особый шарм. Каждый участок и каждый дом, будь то современный архитектурный ансамбль или старинный особняк с богатой историей, обладают своей индивидуальностью, которая завораживает и приковывает взгляды прохожих и потенциальных покупателей.

  Мы предлагаем скидку 10% на консультацию с юристом по недвижимости в Истре

 7. 4 sterren
  Wow, marvelous weblog layout! How lengthy have you been running a blog for?
  you made running a blog glance easy. The whole glance of your website is wonderful, as neatly as
  the content material! You can see similar here sklep online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *