2 personen 30+ minuten hoofdgerecht

Ingrediënten
400 gram aardappelen
2 winterwortels (400 gram)
1 kleine pot of blik bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
2 plakjes ontbijtspek
1 eetlepel vloeibare margarine
1 grote ui
1 appel
100 ml halfvolle melk
Bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
2. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
3. Kook de aardappelen met de plakken wortel 10 minuten in een bodempje water.
4. Laat de bruine bonen uitlekken, spoel ze af en doe ze bij de aardappelen en wortelen. Laat dit in nog 10 minuten verder gaar worden.
5. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Bak het spek in de margarine bruin.
6. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
7. Schil de appel en snijd hem in dunne parten. Bak de uienringen en parten appel met het spek mee.
8. Giet het aardappelmengsel af en schep het spek met ui en appel erdoor. Maak het eventueel wat smeuïg met een scheutje melk.