Solidariteit – De Kracht voor Verandering
Dit jaar is het onderwerp solidariteit – de kracht voor verandering.
Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en gelijke behandeling.
Maar alleen de strijd aangaan met vrouwen blijkt een utopie en ook met de emancipatie van de man gaat het niet goed. Wij hebben mannen nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de brede zin van het woord.
Mannen die, net als ons, gelijkwaardigheid nastreven en dit als uiteindelijk doel hebben.
Zij zijn nu de kracht voor verandering!
Maar alleen als vrouwen en mannen samenwerken komen we tot emancipatie.
Hoe kun jij als vrouw hier nu je steentje aan bijdragen
Door je mond open te doen, door de discussie aan te gaan en eerlijk te zijn over wat belangrijk is voor jou, als vrouw.
Om nu duidelijk te maken waarom ik het zo belangrijk vind voor de vrouw ligt natuurlijk in de lijn met wat ik doe.
Al eeuwenlang wordt de overgang gezien als een ziekte in de Westerse wereld. Westerse artsen zien klachten vaak niet gerelateerd aan de overgang. Dus wordt het al snel op een beginnende burn-out gegooid. De oplossing is dan vaak diverse medicijnen voor de diverse klachten.
Als je kijkt naar vrouwen in de Oosterse wereld wordt daar heel anders tegenaan gekeken. Daar wordt de vrouw in de overgang gezien als een wijze dame en hiervoor ook gerespecteerd door haar familie en omgeving. De Oosterse vrouw heeft ook (zo goed als) geen klachten tijdens de overgang door het voedselpatroon dat ze daar hanteren. Dus die overgang is zeker geen ziekte en wordt zeker niet bestreden met medicijnen.
Wat wij als Westerse vrouw/man hiervan kunnen leren? Behandel een vrouw in de overgang met respect, accepteer haar wijsheid.
Maar, ook de vrouw kan individueel heel goed haar steentje bijdragen door het zelf ook niet als een ziekte te benaderen. Praat er met anderen over, zowel vrouwen als mannen!
Door het gesprek hierover aan te gaan kun je al heel veel bereiken. Het wordt uit de taboesfeer gehaald, het wordt duidelijk voor iedereen dat dit een levensfase is. Die overgangsfase kan inderdaad 10 jaar duren, maar ook maar 4 jaar.
De invloed die jij hierop kunt hebben heeft vooral te maken met levensstijl en voeding. Laat ik nu daar mijn expertise in hebben.
Door de juiste voeding en levensstijl kun jij de overgang Fit, Gezond, Vitaal door zonder noemenswaardige klachten. Het voordeel is:
Ik vind het dus zeer belangrijk voor de vrouw dat het gesprek hierover niet meer in de taboesfeer zit. Dat je trots mag zijn op het feit dat jij deze fase door mag gaan en daarnaast is het jouw verantwoordelijkheid om deze fase zo gezond mogelijk door te gaan.
Wil jij weten hoe je dit kunt bereiken? Sluit je dan aan op donderdag 10 maart om 19:30 uur bij het webinar: “Weg met die Overgangsklachten”.
Ik vertel je dan wat de overgang is, welke klachten erbij horen en hoe jij de start kunt maken om die klachten te kunnen tackelen.
Na dit webinar heb jij dus handvatten om je overgangsklachten aan te gaan pakken. Ga jij er nu de verantwoordelijkheid voor nemen? Wil jij deze fase Fit, Energiek en Gezond door?
Dan zie ik je graag in het webinar op donderdag 10 maart om 19:30 uur.