
Kaasstengels
Lekkere kaasstengels voor bij de "borrel" of als tussendoortje
No ratings yet
Voorkomt dat je scherm donker wordt.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12 porties
Calorieën 65 kcal
Ingrediënten
- 100 gr boekweitvlokken
- 2 el chiazaad
- 120 gr geraspte kaas
- 1 ei
- 1 snufje Herbamare of Himalayazout
Instructies
- Verwarm de overn voor op 200 graden
- Meng de boekweitvlokken, chiazaad en de helft van de kaas. Breek het ei er boven en meng alles tot een stevig deeg en kneed dit even door.
- Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en druk het deeg hierop uit. Leg een ander stuk bakpapier erop en rol het deeg tussen het papier uit tot ongeveer 15 x 30 cm en 3/4 cm dik. Snij daarna de randjes netjes recht.
- Snij het deeg in reepjes van 15 cm lang en ongeveer 1,5 cm breed. Strooi hier de resterende kaas over.
- Bak de stengels in het midden van de oven in 10-15 min goudbruin en gaar.
- Laat de stengels op de bakplaat afkoelen, dan worden ze lekker bros.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Kaasstengels
Aantal personen
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
65
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
3
g
5
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Trans vet
1
g
Cholesterol
22
mg
7
%
Natrium
100
mg
4
%
Kalium
52
mg
1
%
Koolhydraten
6
g
2
%
Vezels
1
g
4
%
Suiker
1
g
2
%
Proteïne
4
g
8
%
Vitamine A
87
IU
2
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine C
1
mg
1
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
1
µg
1
%
Calcium
55
mg
6
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
5
µg
1
%
Ijzer
1
mg
6
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
22
mg
6
%
Fosfor
73
mg
7
%
Selenium
4
µg
6
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
65
Serving Size
1 portie
Trefwoord ,
eetlijnproof
kaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!