Naar recept gaan Recept afdrukken

Kaneelbroodjes

Deze zachte kaneelbroodjes zijn leuk om te maken in het weekend, maar ook super lekker als tussendoortje of dessert op een doordeweekse dag. De broodjes heb ik gemaakt met fathead deeg. Dit is deeg gemaakt van mozzarella, roomkaas en amandelmeel en kan worden gebruikt voor hartige of zoete gerechten. Het fathead deeg heb ik dit keer niet met iets hartigs gevuld, maar met kaneel en erythritol. De broodjes heb ik afgebakken en geserveerd met een zelfgemaakte frosting. Na het bakken van deze kaneelbroodjes heb je niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een heerlijke kaneelgeur in huis! De broodjes zijn koolhydraatarm, glutenvrij en keto proof. Een klein kaneelbroodje bevat slechts 0,9 gr koolhydraten!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Borrelhapje, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12 porties
Calorieën 88 kcal

Ingrediënten
  

Broodjes

  • 150 gr geraspte mozzarella kant en klaar
  • 70 gr amandelmeel
  • 2 el roomkaas1
  • 1 ei (M)
  • 1/2 tl wijnsteenbakpoeder

Kaneelvulling

  • 4 el water
  • 3 el erythritol
  • 2 tl kaneel

Frosting

  • 40 gr roomkaas
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el erythritol
  • 1/2 tl vanille aroma

Instructies
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg de roomkaas en mozzarella toe aan een kom en verwarm het 30 tot 60 seconde in de magnetron, totdat de mozzarella goed is gesmolten. Voeg de gesmolten kaas toe aan een kom en roer het goed door elkaar. Voeg dan het ei toe en meng dit eerst met een spatel en daarna met de handen door de kaas.
  • Meng in een kleine kom het bakpoeder en amandelmeel. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met de gesmolten kaas en kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg. Vet eventueel je handen in met olie om gemakkelijker met het deeg te kunnen werken. Vorm vervolgens van het deeg 6 balletjes van 50 gram.
  • Rol elk balletje op een plank tot een lange sliert van 40 cm lang. Plaats de sliert op een vel bakpapier en druk dit met de handen zo plat mogelijk. Pak nu voor de kaneelvulling een steelpannetje en breng hierin het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend het kaneel en de erythritol toe.
  • Verdeel nu met een lepel het kaneelmengsel over de slierten deeg. Rol de slierten deeg strak op en snijd ze doormidden om van elke sliert twee kaneelbroodjes te vormen. Plaats de 12 kaneelbroodjes op een ingevette bakvorm.
  • Bak de kaneelbroodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de frosting door de roomkaas, yoghurt, erythritol en vanille aroma te mengen. Laat de kaneelbroodjes na het bakken afkoelen en serveer met de frosting.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Kaneelbroodjes
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
88
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
7
g
11
%
Verzadigd vet
 
3
g
19
%
Trans vet
 
1
g
Cholesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
99
mg
4
%
Kalium
 
20
mg
1
%
Koolhydraten
 
2
g
1
%
Vezels
 
1
g
4
%
Suiker
 
1
g
2
%
Proteïne
 
5
g
10
%
Vitamine A
 
152
IU
3
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
1
mg
1
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
1
µg
1
%
Calcium
 
85
mg
9
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
3
µg
1
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
3
mg
1
%
Fosfor
 
56
mg
6
%
Selenium
 
3
µg
4
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
88
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
eetlijnproof
,
kaneelbroodje
,
koolhydraatbewust
,
roomkaas
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!