
Kaneelcake
Veganistisch, suiker-, lactose- en glutenvrij!Voor deze kaneelcake heb ik wijnsteen bakpoeder gebruikt, maar ik denk dat het zonder bakpoeder ook een prima kaneelcake zou zijn geweest. Heb je dit niet in huis? Probeer het eens zonder en laat me even weten hoe het was :).
No ratings yet
Voorkomt dat je scherm donker wordt.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 10 personen
Calorieën 177 kcal
Materiaal
- oven
- Springvorm 20 cm
Ingrediënten
- 150 gr cashewnoten
- 3 dadels
- 150 ml plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk, rijstmelk)
- 1 banaan
- 100 gr meel (boekweit, rijstmeel, amandelmeel, speltmeel, wat je in huis hebt. LET OP: speltmeel is niet glutenvrij)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 2 tl kaneel
Instructies
- Mix de cashewnoten, dadels met de plantaardige melk in een keukenmachine. Pak nu een mixer (tenzij je een grote keukenmachine hebt) en mix de cashewnoten puree met de banaan en de meel. Voeg de bakpoeder toe (of niet) en breng op smaak met een snufje zout en flink kaneelpoeder.
- Bij een springvorm van 20 centimeter:Â Bak de kaneelcake op 170 graden in 30 minuten gaar. Heb je een grotere springvorm, dan moet je goed opletten en de kaneelcake iets minder lang in de oven zetten waarschijnlijk.
Notities
Voor deze kaneelcake heb ik wijnsteen bakpoeder gebruikt, maar ik denk dat het zonder bakpoeder ook een prima kaneelcake zou zijn geweest. Heb je dit niet in huis? Probeer het eens zonder en laat me even weten hoe het was :).
Mix de cashewnoten, dadels met de plantaardige melk in een keukenmachine. Pak nu een mixer (tenzij je een grote keukenmachine hebt) en mix de cashewnoten puree met de banaan en de meel (ik heb amandelmeel gebruikt). Voeg de bakpoeder toe (of niet) en breng op smaak met een snufje zout en flink kaneelpoeder.
Zout zorgt ervoor dat de zoete smaken beter naar voren komen. Let er wel op dat je niet per ongeluk zoute cashewnoten gebruikt. Dat doet je kaneelcake geen goed.
Bij een springvorm van 20 centimeter:Â Bak de kaneelcake op 170 graden in 30 minuten gaar. Heb je een grotere springvorm, dan moet je goed opletten en de kaneelcake iets minder lang in de oven zetten waarschijnlijk.
Verrassend of niet, is deze cake heerlijk met een lekker knapperig stukje appel:)!
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Kaneelcake
Aantal personen
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
177
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
12
g
18
%
Verzadigd vet
2
g
13
%
Meervoudig onverzadigd vet
1
g
Enkelvoudig onverzadigd vet
4
g
Natrium
20
mg
1
%
Kalium
213
mg
6
%
Koolhydraten
15
g
5
%
Vezels
3
g
13
%
Suiker
8
g
16
%
Proteïne
6
g
12
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Selenium
3
µg
4
%
Fosfor
98
mg
10
%
Magnesium
51
mg
13
%
Mangaan
1
mg
50
%
Ijzer
2
mg
11
%
Foliumzuur
12
µg
3
%
Koper
1
mg
50
%
Calcium
61
mg
6
%
Vitamine K
5
µg
5
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine C
2
mg
2
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine A
78
IU
2
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
177
Serving Size
1 portie
Trefwoord ,
eetlijn fase 2
kaneel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!