Chili con carne met koffie
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui, fijn gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 500 gr mager rundergehakt
- 1,5 el scherpe chilipoeder
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 200 ml sterke zwarte koffie, afgekoeld
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl palmsuiker
- Zout en peper
- 200 gr rode kidneybonen uit blik, uitgelekt, afgespoeld
Bereiding:
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook 5 min.
- Voeg het gehakt toe en bak het onder regelmatig roeren op hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin.
- Roer de chilipoeder, de komijn en oregano erdoor en bak alles nog 1 minuut.
- Voeg de koffie, tomatenblokjes, tomatenpuree en palmsuiker toe.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Roer de bonen erdoor en laat de chili onafgedekt nog 10-15 min koken.
- Schep de chili in voorverwarmde kommen.
- Eet smakelijk!