
kokospudding
Een pudding kun je op verschillende manieren bereiden. ik heb gekozen om deze kokospudding op traditionele wijze met ei te bereiden. Het ei dient als verdikkingsmiddel en geeft de pudding een romige structuur. Verder heb ik voor de pudding een basis van van slagroom, kokosmelk en roomkaas gebruikt. Deze puddingbasis hebben we op smaak gebracht met kokosrasp, vanille aroma en een beetje Steviala Kristal. Het resultaat? Een romige en zoete kokospudding met echte stukjes kokos. Met dit recept maak je genoeg pudding om 4 kleine dessertglazen mee te vullen.Â
No ratings yet
Voorkomt dat je scherm donker wordt.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Russtijd 2 uur
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 porties
Calorieën 308 kcal
Ingrediënten
- 50 gr geraspte kokos
- 20 gr Stevia kristalsuiker
- 50 gr roomkaas
- 1 ei losgeklopt
- 125 ml slagroom
- 150 ml kokosmelk
- 1 tl vanille aroma
Instructies
- Meng in een magnetronbestendige kom de helft van de slagroom met de geraspte kokos, Steviala Kristal en vanille aroma. Doe de kom een minuut magnetron (700 Watt) en zet opzij. Als je geen magnetron hebt kun je dit ook even kort opwarmen in een steelpannetje. Klop ondertussen in een andere kom het ei los en voeg de overgebleven slagroom toe.
- Verwarm nu de kokosmelk en roomkaas in een steelpannetje, totdat de roomkaas is gesmolten. Voeg dan de slagroom met geraspte kokos toe aan de pan. Warm dit kort op en voeg ten slotte het losgeklopte ei met de slagroom toe. Warm dit al roerend op, totdat de pudding dikker begint te worden. Zet het vuur uit als het mengsel begint te koken.
- Schenk het mengsel in 4 kleine ramekins of dessertglazen en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer de kokospudding voor het serveren met een beetje geraspte kokos.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
kokospudding
Aantal personen
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
308
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
29
g
45
%
Verzadigd vet
22
g
138
%
Trans vet
1
g
Cholesterol
78
mg
26
%
Natrium
69
mg
3
%
Kalium
245
mg
7
%
Koolhydraten
10
g
3
%
Vezels
3
g
13
%
Suiker
5
g
10
%
Proteïne
5
g
10
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Selenium
9
µg
13
%
Fosfor
126
mg
13
%
Magnesium
31
mg
8
%
Mangaan
1
mg
50
%
Ijzer
1
mg
6
%
Foliumzuur
15
µg
4
%
Koper
1
mg
50
%
Calcium
59
mg
6
%
Vitamine K
1
µg
1
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine C
1
mg
1
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine A
441
IU
9
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
308
Serving Size
1 portie
Trefwoord ,
kokos
kokosslagroom
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!