
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten:
- 300 gram witte kool
- 1 kleine winterwortel
- 1 bosui
- 1 eetlepel slasaus, 25% olie
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepels citroensap
- peper
- 150 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels kokosolie
Bereiding:
- Was het stuk kool en rasp of snijd de kool fijn.
- Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
- Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het citroensap en wat peper.
- Meng het sausje met de groente. Zet de salade afgedekt koel weg zodat de smaken in trekken en de kool wat zachter wordt.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak de kiprepen in de hete kokosolie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Geef de kip bij de salade.