fbpx

Your Silhouette

Naar recept gaan Recept afdrukken
karamel noten tartelettes

Glutenvrije tartelettes met noten en karamel

Heerlijk voor tussendoor!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Calorieën 918 kcal

Materiaal

  • 4 tartelettes vormpjes van 10cm
  • een hoge steelpan

Ingrediënten
  

Bodem

  • 120 gr glutenvrij meel (amandelmeel b.v.)
  • 40 gr witte basterdsuiker
  • 60 gr ongezouten roomboter in blokjes
  • 1 ei losgeklopt
  • snufje zout
  • Boter om de vormpjes in te vetten

Notenmix

  • 200 gr ongezouten notenmix

Karamel

  • 200 gr kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 150 ml slagroom vloeibaar!
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een bol. Zet het beslag minimaal 15 minuten in de koelkast.
  • Vet de vormpjes in en verdeel het deeg over de vorm. Het (glutenvrije) beslag kan plakkerig zijn. Is het deeg niet goed te rollen met de deegroller, verdeel het beslag dan met je vingers of een natte lepel. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bak de taartbodems in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taartbodems afkoelen.
  • Maak de karamel: Verwarm de slagroom in een steelpan, maar laat de slagroom niet koken.
  • Meng de suiker en het water in een andere (hoge) pan en verwarm dit op een matig vuur. Wacht tot het mengsel goudkleurig kleurt. Je kan zo nu en dan de hard geworden suiker aan de zijkanten van de pan weghalen met een lepel.
  • Voeg al roerend de warme slagroom, de boter en zout toe en zet het vuur uit.
  • Meng als laatste de geroosterde noten door de karamel heen en verdeel ze over de taartbodems.
  • Zet de taart minimaal een uur in de koelkast.

Notities

De combinatie van karamel en noten komen in dit taartje helemaal tot zijn recht. Een heerlijk taartje om te serveren bij de koffie & thee of natuurlijk als toetje.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Glutenvrije tartelettes met noten en karamel
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
918
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
62
g
95
%
Verzadigd vet
 
18
g
113
%
Trans vet
 
1
g
Meervoudig onverzadigd vet
 
6
g
Enkelvoudig onverzadigd vet
 
22
g
Cholesterol
 
102
mg
34
%
Natrium
 
27
mg
1
%
Kalium
 
374
mg
11
%
Koolhydraten
 
84
g
28
%
Vezels
 
8
g
33
%
Suiker
 
64
g
128
%
Proteïne
 
18
g
36
%
Vitamine A
 
699
IU
14
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
2
mg
10
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
1
mg
1
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
2
µg
2
%
Calcium
 
147
mg
15
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
32
µg
8
%
Ijzer
 
3
mg
17
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
118
mg
30
%
Fosfor
 
276
mg
28
%
Selenium
 
4
µg
6
%
Zink
 
2
mg
13
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
918
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
eetlijn fase 2
,
glutenvrij
,
karamel
,
noten
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!