Mayonaise zelf maken

Benodigdheden

  • 2 eidooiers
  • 1 volle tl mosterd
  • 175 ml olijfolie / 150 ml olijfolie
  • klein scheutje (witte wijn) azijn
  • zout

Zelf-mayonaise-maken

Bereidingstijd: met de hand 20 minuten / staafmixer 10 minuten

Bereiding

  1. Meng de eidooiers met de mosterd met een garde/staafmixer tot een glad mengsel.
  2. Giet beetje voor beetje de olie erbij terwijl je blijft kloppen/mixen. Telkens als het zich bindt kun je weer wat olie toevoegen.
  3. Voeg halverwege de olie een klein scheutje azijn toe.
  4. Blijf kloppen/mixen tot je mayonaise de gewenste substantie bereikt heeft. Dit kan zijn voordat de olie op is, want dit is ook afhankelijk van de grootte van je eieren en je armkracht. Bij de handgeklopte versie gebruikten we in totaal 175 ml en de staafmixer versie 150 ml.
  5. Proef en breng de mayonaise op smaak met zout.
  6. Bewaar de mayonaise in een gedestilleerde pot in de koelkast en dan blijft het twee weken goed. Zorg wel dat de mayonaise schoon blijft door er geen etensresten in achter te laten.
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!