De amandeldeeg bakjes: Maak eerst het lijnzaad ei. Dat doe je door de 2 eetlepels lijnzaad te mengen met 6 el lauw water. Dit laat je een paar minuutjes staan en zo ontstaat er een ei-achtige substantie. Roer daar dan de olijfolie doorheen. Doe het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg het lijnzaad ei toe en meng met je handen tot een deeg.
Pak een muffin vorm en vet in met kokosolie en bestuif met bloem. Draai 8 bolletjes van het amandeldeeg en vul 8 muffin vormpjes met het deeg. Zet de vormpjes 15 minuten in de koelkast.
Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes en meng daar het kaneel, de rozijnen en maple syrup doorheen. Zet even weg.
Voor de custard meng je het amandelmeel met de melk in een steelpannetje. Laat langzaam warm worden op laag vuur. Los de arrowroot (of maizena oid) met 2 el koud water en voeg dit toe aan het amandelmeel/melk mengsel. Door koud water te gebruiken ontstaan er geen klontjes. Als het wordt toegevoegd aan warm vloeistof gaat het binden. Zorg dat je de vloeistof nog even verwarmd, zodat het goed bindt. Voeg eventueel meer opgelost bindmiddel toe. Als het zo dik is als pudding ben je klaar.
Zet de muffinvormpjes met het amandeldeeg 10 minuten in de oven. Vul de vormpjes vervolgens met een el custard en een flinke eetlepel appelmengsel. Bak de mini appelgebakjes nog 15 minuten in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Ik ga ervan uit dat dit oké is, maar je kan opt-out als je wilt. Cookie settingsAccepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.