mini appelgebakjes met amandeldeeg en amandelcustard

Mini appelgebakjes glutenvrij

Heerlijke glutenvrije, suikervrije appelgebakjes voor zomaar of omdat het feest is!
No ratings yet
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
Calorieën 151 kcal

Materiaal

  • pan
  • muffintray

Ingrediënten
  

voor het deeg

  • 200 gr amandelmeel
  • 1/4 tl wijnsteen bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 2 el  fijngemalen lijnzaad + 6 el lauw water
  • 3 el olijfolie

voor de vulling

  • 2 st appels in kleine blokjes
  • 2 el notenmix ongezouten en ongebrand
  • 2 el golden syrup optioneel
  • kaneel naar smaak

voor de amandel custard

  • 2 el amandelmeel
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl bindmiddel arrowroot, eiwitpoeder, maizena

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • De amandeldeeg bakjes: Maak eerst het lijnzaad ei. Dat doe je door de 2 eetlepels lijnzaad te mengen met 6 el lauw water. Dit laat je een paar minuutjes staan en zo ontstaat er een ei-achtige substantie. Roer daar dan de olijfolie doorheen. Doe het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg het lijnzaad ei toe en meng met je handen tot een deeg.
  • Pak een muffin vorm en vet in met kokosolie en bestuif met bloem. Draai 8 bolletjes van het amandeldeeg en vul 8 muffin vormpjes met het deeg. Zet de vormpjes 15 minuten in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes en meng daar het kaneel, de rozijnen en maple syrup doorheen. Zet even weg.
  • Voor de custard meng je het amandelmeel met de melk in een steelpannetje. Laat langzaam warm worden op laag vuur. Los de arrowroot (of maizena oid) met 2 el koud water en voeg dit toe aan het amandelmeel/melk mengsel. Door koud water te gebruiken ontstaan er geen klontjes. Als het wordt toegevoegd aan warm vloeistof gaat het binden. Zorg dat je de vloeistof nog even verwarmd, zodat het goed bindt. Voeg eventueel meer opgelost bindmiddel toe. Als het zo dik is als pudding ben je klaar.
  • Zet de muffinvormpjes met het amandeldeeg 10 minuten in de oven. Vul de vormpjes vervolgens met een el custard en een flinke eetlepel appelmengsel. Bak de mini appelgebakjes nog 15 minuten in de oven.

Notities

Ook erg lekker met kokosslagroom (lactosevrij)

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Mini appelgebakjes glutenvrij
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
151
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
13
g
20
%
Verzadigd vet
 
1
g
6
%
Meervoudig onverzadigd vet
 
1
g
Enkelvoudig onverzadigd vet
 
1
g
Natrium
 
16
mg
1
%
Kalium
 
4
mg
0
%
Koolhydraten
 
6
g
2
%
Vezels
 
3
g
13
%
Suiker
 
1
g
2
%
Proteïne
 
6
g
12
%
Vitamine A
 
1
IU
0
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine C
 
1
mg
1
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
1
µg
1
%
Calcium
 
69
mg
7
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
1
µg
0
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
2
mg
1
%
Fosfor
 
3
mg
0
%
Selenium
 
1
µg
1
%
Zink
 
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
151
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
amandelmeel
,
appel
,
notenmix
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!