Maak je eigen mosterd

Zelf mosterd maken is echt niet moeilijk. Je hebt alleen wel wat geduld nodig! Maar het resultaat mag er dan ook zijn.

mosterd

Benodigdheden:

  • 100 gram geel mosterdzaad
  • 25 gram zwart mosterdzaad
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Meng het mosterdzaad met de witte wijnazijn en laat 24 uur rusten.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en laat die zijn werk doen. Ik had ongeveer 7 minuten nodig. Als je een gladdere mosterd wilt mix het dan wat langer.
  3. Schep de mosterd in een pot en sluit af.
  4. Zet dit in de koelkast en laat 2 weken rusten. 
  5. Na 2 weken is de mosterd klaar voor consumptie.
Ontvang de wekelijkse informatie over voeding en heerlijke recepten
Een essentiële aanvulling op jouw kennis
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!