Ingrediënten – een bakplaat
- 175 gr speltbloem (voor een glutenvrije variant gebruik je bijv. amandelmeel)
- 100 gr honing (appelstroop of dadelstroop kan ook)
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl anijszaadjes
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- paar el amandelmelk
- snuf Keltisch zeezout
Hoe maak je het
- Meng de speltbloem, speculaaskruiden, bakpoeder en anijszaad in een kom.
- Roer de honing en een paar eetlepels amandelmelk door de bloem en kneed snel tot een stevig deeg. Wanneer het deeg te droog is, nog wat amandelmelk toevoegen.
- Laat het deeg een uurtje in de koelkast opstijven.
- Voor pepernoten: bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 centimeter dik, snij propjes van het deeg. Voor taai taai poppetjes: steek er poppetjes (of andere figuurtjes) uit met een koekjesvorm.
- Leg de brokjes (of taai taai figuurtjes) op een bakplaat (met bakpapier).
- Bak de pepernoten op 175 graden in een minuut of 10 gaar (taai taai een minuut of 15). Laat ze voor het eten op een rooster afkoelen.