400grgroente(bloemkool, prei, champignons of groene paprika), in stukjes
2uiengesnipperd
1handjepeterseliefijn gehakt
2takjestijm
1tlzwarte peperkorrelsgemalen
1laurierblaadjegedroogd
1stukjefoeliegedroogd
2elcitroensap
1scheutjeKikkoman sojasaus
1blokjekippenbouillonof meer naar smaak. Glutenvrij en suikervrij
Himalaya zoutnaar smaak
Instructies
Leg de kippenbouten in een diepe (soep)pan en voeg de prei, winterpeen, fijngemalen peper, tijm, foelie, 1 ui, de helft van de peterselie en het laurierblaadje toe.
Schenk er 2 liter water bij en breng aan de kook.Schep eventueel het schuim (als de soep aan het koken is) eraf. Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes trekken.
Haal de kippenbouten uit de pan, leg op een bord en laat even afkoelen.
Neem een schone, droge theedoek en leg deze in een vergiet. Zet deze op een andere soeppan en giet de bouillon erin. De groenten en kruiden in de vergiet kun je nu weggooien; deze gebruik je alleen om smaak aan de bouillon te geven.
Verwijder vervolgens het vel van de kippenbouten en de botjes. Snijd het vlees in kleine stukjes en voeg weer toe aan de bouillon.
Zet de bouillon met de kip weer op het vuur. Voeg nu de groentes naar keuze, het citroensap, de rest van de peterselie en de ui toe. Laat de soep dan nog 15 minuten zachtjes koken.
Breng de soep vervolgens op smaak met zout, sojasaus en blokje(s) kippenbouillon.
Notities
Als je een dubbele portie maakt kun je die invriezen en voor een andere dag gebruiken! Ook is het lekker om groente te koken in deze bouillon.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Ouderwetse kippensoep
Aantal personen
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
196
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
11
g
17
%
Verzadigd vet
3
g
19
%
Trans vet
1
g
Cholesterol
60
mg
20
%
Natrium
161
mg
7
%
Kalium
408
mg
12
%
Koolhydraten
13
g
4
%
Vezels
3
g
13
%
Suiker
5
g
10
%
Proteïne
12
g
24
%
Vitamine A
8124
IU
162
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
4
mg
20
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine C
11
mg
13
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
23
µg
22
%
Calcium
52
mg
5
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
37
µg
9
%
Ijzer
1
mg
6
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
32
mg
8
%
Fosfor
142
mg
14
%
Selenium
12
µg
17
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Ik ga ervan uit dat dit oké is, maar je kan opt-out als je wilt. Cookie settingsAccepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.