fbpx

Your Silhouette

Naar recept gaan Recept afdrukken
OvenschotelKippendijenBalsamicoChamp

Ovenschotel met kippendijen

Een snelle en makkelijke ovenschotel met kippendijen en balsamico champignons. Dit recept is NIET voor De Eetlijn in fase 1.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Calorieën 511 kcal

Materiaal

  • kookpan
  • oven

Ingrediënten
  

  • 500 gr zoete aardappels
  • 1 el grasroomboter
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 400 gr kippendijfilet in reepjes
  • 350 gr kastanjechampignons
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 bosje rozemarijn fijn gesneden
  • 1/2 bosje verse tijm fijn gesneden
  • 1 snuf olijfolie
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf Himalaya zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Breng een pan water aan de kook en snijd de zoete aardappelen in blokken. Kook de zoete aardappelblokken totdat ze gaar zijn (prik er even in met een vork). Giet erna af.
  • Ondertussen verhit je de boter in een koekenpan. Voeg ook de geraspte knoflook toe (in de gesmolten boter). Als de boter volledig gesmolten is bak je op hoog vuur de kipdijfiletreepjes goudbruin.
  • Snijd de kastanjechampignons in grove stukken en bak deze in een andere koekenpan kort op hoog vuur met de balsamicoazijn.
  • Als alles gaar is voeg je het samen in een ovenschaal.
  • Meng de rozemarijn en tijm met wat eetlepels olijfolie zodat je een kruidenolie krijgt die je over de ovenschaal verdeelt. Nog een beetje peper en zeezout erover en schuif de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Ovenschotel met kippendijen
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
511
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
10
g
15
%
Verzadigd vet
 
2
g
13
%
Trans vet
 
1
g
Cholesterol
 
191
mg
64
%
Natrium
 
473
mg
21
%
Kalium
 
2469
mg
71
%
Koolhydraten
 
60
g
20
%
Vezels
 
9
g
38
%
Suiker
 
19
g
38
%
Proteïne
 
48
g
96
%
Vitamine A
 
48126
IU
963
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
22
mg
110
%
Vitamine B5
 
7
mg
70
%
Vitamine B6
 
2
mg
100
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
50
mg
61
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
2
mg
13
%
Vitamine K
 
12
µg
11
%
Calcium
 
148
mg
15
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
67
µg
17
%
Ijzer
 
4
mg
22
%
Mangaan
 
2
mg
100
%
Magnesium
 
130
mg
33
%
Fosfor
 
721
mg
72
%
Selenium
 
91
µg
130
%
Zink
 
6
mg
40
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
511
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
champignons
,
eetlijnproof
,
kippendijen
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!