De frisse smaakcombinatie van onze ovenschotel met courgette en feta doet je meteen aan de zomer denken! Dit gerecht is lekker voedzaam en makkelijk om een andere dag weer op te warmen; daardoor is het een ideaal gerecht om klaar te maken als je tijd over hebt.
Ingrediënten voor 4 porties:
・courgette (500 gr)
・aardappels (400 gr)
・tomaten (200 gr)
・2 teentjes knoflook (6 gr)・1 mozzarella (125 gr)
・feta (150 gr)
・cottage cheese (200 gr)
・munt (2 el, 10 gr)
・olijfolie (2 tl, 14 ml)
・zout en peper (naar smaak)
Instructies voor 4 porties:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de courgette, aardappels en tomaten in dunne plakjes.
3. Pel de knoflook en snijd hem in kleine blokjes, evenals de mozzarella.
4. Roer met een lepel de blokjes door de feta en de cottage cheese.
5. Pluk de blaadjes van de munt, was ze, snijd ze fijn en voeg ze toe aan het kaasmengsel.
6. Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met plakjes courgette. Strooi er zout en peper over.
7. Leg op de courgetteplakjes een laag aardappels, strooi er weer zout en peper over en bedek het met een gedeelte van het kaasmengsel.
8. Maak steeds meer laagjes, en leg de tomaatplakjes bovenop.
9. Besprenkel met de rest van de olijfolie en zet het ongeveer 1 uur op het middelste rooster van de oven.