Webinar volgen?

Overgangsklachten
Overgangsklachten

Je zult er maar last van hebben:

De opsomming van de klachten geeft een lange lijst! Elke vrouw is anders en elke vrouw beleeft de overgang anders. 1 ding hebben wij vrouwen met elkaar gemeen: we moeten er allemaal doorheen!

Ben jij nu een vrouw die er toch sociaal en/of emotioneel problemen mee heeft, dan is het mogelijk dat je voeding nu niet optimaal is. Met de juiste voeding kun je namelijk erg veel bereiken: klachtenvrij of de klachten zodanig dat ze er wel zijn maar dat je er geen “last” van ervaart.

Voeding die je beter kunt laten staan:

Koffie, alcohol, koekjes – we kunnen het soms maar moeilijk laten staan. Maar als je in de overgang zit, is het echt het proberen waard om ze door andere dingen te vervangen. 

Suiker: slecht voor je humeur

Dit geldt ook voor alles waarin veel suiker zit. Chocola, cakejes, ijs, maar ook vruchtensap zorgen ervoor dat je lichaam het hormoon insuline moet aanmaken om de (fruit)suikers te verwerken. En hoe meer insuline in je bloed, hoe gemakkelijker de pondjes blijven plakken. “Vrouwen met overgewicht hebben meer last van opvliegers,”. Schommelende suikerspiegels, nog zo’n vervelende bijwerking van zoetigheid, kunnen bovendien je stemming negatief beïnvloeden. Kies daarom bij voorkeur voor vers fruit als je zin hebt in wat zoets, zoals een banaan of een peer. Door de vezels worden de fruitsuikers langzamer in je bloed opgenomen.

suiker

Liever thee dan koffie

Ook stimulerende stoffen zoals cafeïne in koffie en alcohol kun je beter beperken, omdat ze van invloed zijn op klachten als opvliegers, zweten en hoge bloeddruk. Beter is thee; hierin zit minder cafeïne. Drie koppen groene thee of vijf koppen zwarte thee per dag kan je bloeddruk verlagen.

theekopjes
Thee

Belangrijke vitamines in de overgang

Vitamines en mineralen zijn in deze levensfase ‘cruciaal’. “Vitamine D helpt de sluipaandoening osteoporose voorkomen; daarvoor is extra aanvulling vitamine D nodig. Ook magnesium is belangrijk voor de botten; denk hier zeker aan als je spierkrampen hebt.” Ook goed voor je: vitamine B voor energie (zoals B11, beter bekend als en vitamine A voor huid en slijmvliezen.

Vitamine A komt veel voor in vlees, melkproducten, vette vis en eieren. Groenten (vooral groen) en fruit (vooral geel en oranje) bevatten naast foliumzuur ook bèta-caroteen, dat je lichaam naar behoefte kan omzetten in vitamine A. Magnesium zit onder andere in groente, cashewnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, fruit (citroenen, dadels, frambozen, pruimen), cacao en cacaoproducten.

Vaak raad ik aan om een supplement te gebruiken omdat we uit ons dagelijkse voeding niet het optimale kunnen halen. Hiervoor gebruik ik puur plantaardige voedingssupplementen omdat de “chemische” niet goed door het lichaam opgenomen worden en eigelijk vrij snel door het lichaam worden uitgescheiden. De producten waar ik mee werk komen van Nutrilite.

Niet met klachten blijven rondlopen

Doe je nog steeds geen oog meer dicht door de opvliegers, of zit je gewoon niet lekker in je vel? Blijf er niet mee rondlopen, er is veel mogelijk om je klachten te verlichten en zelfs te verhelpen. Neem gerust contact met mij op en we plannen een gratis sessie om te kijken hoe jou voeding optimaler zou kunnen tijdens de overgang.

header logo
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Facebook
Pinterest