rauwe brownie

voor 6-8 stukjes

  • 1 cup walnoten

voor de topping:

  • 5 grote eetlepels kokosolie
  • 3 grote eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • snufje kaneel
  • snufje cayenne
  • 8 druppels vloeibare stevia (of een eetlepel andere zoetstof naar keuze)
  • 1/2 cup (rauwe) cacaopoeder
  • 1 cup medjool dadels
  • 1/2 cup gedroogde vijgen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje cayennepeper
  • snufje (himalaya) zout

Maal de walnoten fijn in de keukenmachine. Voeg daarna de cacaopoeder, kaneel, cayennepeper en snuf zout toe aan de keukenmachine, en maal het nogmaals goed door.

Voeg als laatste de dadels en vijgen toe. Voeg hiervan telkens een deel toe, laat het even goed draaien en voeg dan wat meer toe. Dit om te voorkomen dat je machine schrikt van de hoeveelheid gedroogd fruit! Als de vijgen erg droog zijn, laat ze dan vooral even weken in wat water.

Als het geheel goed vermengd is, druk het dan in een met bakpapier bekleed bakblik of ovenschaal. Ik gebruikt een klein cakeblik.

Maak als laatste de topping. Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuurtje en voeg als het vloeibaar is de overige ingrediënten van de topping toe. Roer het geheel even goed door. Giet het vervolgens op de brownie, verspreid het evenredig.

Zet het bakblik in de koeling (ongeveer 20 min.) totdat de topping enigszins is uitgehard. Je kunt de rauwe brownies enkele dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container.

Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!