Deze heerlijke paasstol met echt amandelspijs maak je met o.a. amandelmeel, kokosmeel en erythritol. Je kunt eventueel gedroogde vruchten, zoals abrikozen en rozijnen toevoegen. Maar je kunt er ook voor kiezen om noten toe te voegen, zoals 50 gr walnoten. Zo krijg je een andere smaak combinatie, maar toch nog passend bij het brood. De paasstol is heerlijk om te serveren met een beetje roomboter en eventueel nog suikervrije poedersuiker. Meer heb je niet nodig! Met rozijnen bevat het brood 3,1 gram koolhydraten per plakje en zonder 1,5 gram.
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Begin met het maken van het amandelspijs. Voeg hiervoor alle ingredienten voor het spijs toe aan een kom. Meng dit inhoud van de kom vervolgens met de handen goed door elkaar. Rol een bal van het spijs, wikkel in huishoudfolie en leg in de bal in de koelkast.
Pak nu een nieuw kom en klop hierin met een elektrische mixer de eieren en roomkaas romig op. Voeg vervolgens de gesmolten roomboter toe en meng nog eens goed. Voeg al kloppend de amandelmeel, kokosmeel, erythritol, speculaaskruiden en snufje zout toe aan de kom.
Spatel nu indien gewenst de gedroogde vruchten, amandelen en pitten door het beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul de vorm met de helft van het beslag. Pak nu het spijs uit de koelkast en rol het spijs ter breedte van de cakevorm. Leg het spijs erin en bedek met het overgebleven beslag.
Bedek de bovenkant van de stol met amandelschaafsel en bak de stol 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de stol na het bakken goed afkoelen en snijd in ca. 12 plakjes.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Paasstol - koolhydraatarm
Aantal personen
1 plakje
Hoeveelheid per portie
Calorieën
193
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
17
g
26
%
Verzadigd vet
6
g
38
%
Cholesterol
12
mg
4
%
Natrium
111
mg
5
%
Kalium
44
mg
1
%
Koolhydraten
8
g
3
%
Vezels
3
g
13
%
Suiker
1
g
2
%
Proteïne
6
g
12
%
Vitamine A
136
IU
3
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine C
1
mg
1
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
1
µg
1
%
Calcium
94
mg
9
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
2
µg
1
%
Ijzer
1
mg
6
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
6
mg
2
%
Fosfor
36
mg
4
%
Selenium
1
µg
1
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Ik ga ervan uit dat dit oké is, maar je kan opt-out als je wilt. Cookie settingsAccepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.