
Paasstol - koolhydraatarm
Deze heerlijke paasstol met echt amandelspijs maak je met o.a. amandelmeel, kokosmeel en erythritol. Je kunt eventueel gedroogde vruchten, zoals abrikozen en rozijnen toevoegen. Maar je kunt er ook voor kiezen om noten toe te voegen, zoals 50 gr walnoten. Zo krijg je een andere smaak combinatie, maar toch nog passend bij het brood. De paasstol is heerlijk om te serveren met een beetje roomboter en eventueel nog suikervrije poedersuiker. Meer heb je niet nodig! Met rozijnen bevat het brood 3,1 gram koolhydraten per plakje en zonder 1,5 gram.
No ratings yet
Voorkomt dat je scherm donker wordt.
Bereidingstijd 25 min
Kooktijd 45 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 12 plakjes
Calorieën 193 kcal
Ingrediënten
Amandelspijs
- 75 gr amandelmeel
- 1 eiwit klein ei
- 30 gr erythritol
- 1/4 tl amandelextract of vanilleextract
Stol
- 4 st eieren (M)
- 120 gr roomkaas
- 40 gr gesmolten kokosolie niet ontgeurd!
- 150 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 65 gr erythritol
- 8 gr wijnsteenbakpoeder
- 2 tl speculaaskruiden
- snufje zout
- 20 gr amandelschaafsel
- 50 gr gedroogde abrikoos en optioneel
- amandelen en optioneel
- pittenmix optioneel
- 20 gr rozijnen optioneel
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Begin met het maken van het amandelspijs. Voeg hiervoor alle ingredienten voor het spijs toe aan een kom. Meng dit inhoud van de kom vervolgens met de handen goed door elkaar. Rol een bal van het spijs, wikkel in huishoudfolie en leg in de bal in de koelkast.
- Pak nu een nieuw kom en klop hierin met een elektrische mixer de eieren en roomkaas romig op. Voeg vervolgens de gesmolten roomboter toe en meng nog eens goed. Voeg al kloppend de amandelmeel, kokosmeel, erythritol, speculaaskruiden en snufje zout toe aan de kom.
- Spatel nu indien gewenst de gedroogde vruchten, amandelen en pitten door het beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul de vorm met de helft van het beslag. Pak nu het spijs uit de koelkast en rol het spijs ter breedte van de cakevorm. Leg het spijs erin en bedek met het overgebleven beslag.
- Bedek de bovenkant van de stol met amandelschaafsel en bak de stol 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de stol na het bakken goed afkoelen en snijd in ca. 12 plakjes.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Paasstol - koolhydraatarm
Aantal personen
1 plakje
Hoeveelheid per portie
Calorieën
193
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
17
g
26
%
Verzadigd vet
6
g
38
%
Cholesterol
12
mg
4
%
Natrium
111
mg
5
%
Kalium
44
mg
1
%
Koolhydraten
8
g
3
%
Vezels
3
g
13
%
Suiker
1
g
2
%
Proteïne
6
g
12
%
Vitamine A
136
IU
3
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamine B5
1
mg
10
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B12
1
µg
17
%
Vitamine C
1
mg
1
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
1
µg
1
%
Calcium
94
mg
9
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
2
µg
1
%
Ijzer
1
mg
6
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
6
mg
2
%
Fosfor
36
mg
4
%
Selenium
1
µg
1
%
Zink
1
mg
7
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
193
Serving Size
1 plakje
Trefwoord , , ,
amandelspijs
eetlijnproof
paasstol
pasen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!