Roergebakken paksoi met rode peper, gember en knoflook
Wat heb je nodig?
Voor 4 persoon (hoofdgerecht)
300 g paksoi
½ eetlepel olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1½ cm gemberwortel, fijngehakt
2 rode pepers, zonder zaadjes, in heel dunne reepjes
2 eetlepels sojasaus
Bereiding:
Haal de bladeren van de paksoi van elkaar en snijd ze in de lengte door. Als je babypaksoi gebruikt, snijd je de kropjes alleen in de lengte doormidden.
Verhit de olie in een wok tot die heel heet is. Voeg de knoflook, gember en peper toe en roerbak ongeveer 10 seconden, voeg dan de paksoi toe en bak totdat de bladeren bijna helemaal zacht zijn. Let goed op dat de knoflook niet verbrandt, dat gebeurt vrij snel.
Voeg de sojasaus toe en roer door zodat de paksoi met de saus bedekt is. Serveer direct.
Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Ik ga ervan uit dat dit oké is, maar je kan opt-out als je wilt. Cookie settingsAccepteer
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.