paling

Paling met rode biet

Heerlijk als voorgerecht of geserveerd op een glutenvrij toastje
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen
Calorieën 296 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gr gerookte paling
  • 1 sjalot
  • 2 takjes dragon
  • 1 appel
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • appelzijn
  • 5 radijsjes

Voor de rode biet

  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 peultjes kardemom
  • snufje zout
  • 500 gr rode biet
  • 1 el verse witte peper (bolletjes)

Voor de crème van camembert

  • 1/2 camembert
  • 100 ml plantaardige yoghurt
  • peper
  • zout
  • 1/2 bos bieslook

Voor het "brood"

  • 1 sneetje glutenvrij brood
  • 1 teen look
  • rozemarijn
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Wrijf de plank in met wat water. Dit houdt de rode kleurstof van de biet tegen. Schil de rode biet. Snij in stukken.
  • Kook ze gaar in gezouten water met wat suiker, tijm, laurier, witte peperbolletjes, kardemom en een scheutje azijn.
  • Snij de camembert in stukjes. Hak de bieslook fijn.
  • Mix de camembert fijn met peper, bieslook, zout en plantaardige yoghurt. Voeg eventueel wat extra toe als het te dun is. Doe in een spuitzak. Leg opzij.
  • Snij een appel en rode ajuin in fijne brunoise. Hak de dragon fijn. Meng onder elkaar.
  • Kruid met peper en fleur de sel. Meng met olijfolie en wat appel- of witte wijnazijn.
  • Snij het brood in reepjes. Bak aan in flink wat olijfolie met een geplet teentje look en rozemarijn. Laat uitlekken op keukenpapier. 
  • Snij de paling even lang als de broodreepjes.
  • Snij de rode biet in fijne brunoise of cutter fijn. Meng met de appel en rode ui.
  • Spuit crème op het toastje. Leg er de paling op. Lepel quenelles van rode biet op het bord. Versier met wat groen zoals bieslook en dragon.
  • Alternatief: Lepel wat tartaar op een broodkorstje. Werk af met de crème van camembert en paling en versier met fijne schijfjes radijs. 

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Paling met rode biet
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
296
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
14
g
22
%
Verzadigd vet
 
6
g
38
%
Trans vet
 
1
g
Meervoudig onverzadigd vet
 
1
g
Enkelvoudig onverzadigd vet
 
6
g
Cholesterol
 
85
mg
28
%
Natrium
 
375
mg
16
%
Kalium
 
765
mg
22
%
Koolhydraten
 
24
g
8
%
Vezels
 
6
g
25
%
Suiker
 
16
g
32
%
Proteïne
 
20
g
40
%
Vitamine A
 
2055
IU
41
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
3
mg
15
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
2
µg
33
%
Vitamine C
 
13
mg
16
%
Vitamine D
 
12
µg
80
%
Vitamine E
 
2
mg
13
%
Vitamine K
 
3
µg
3
%
Calcium
 
185
mg
19
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
173
µg
43
%
Ijzer
 
2
mg
11
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
57
mg
14
%
Fosfor
 
310
mg
31
%
Selenium
 
11
µg
16
%
Zink
 
2
mg
13
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
296
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
paling
,
rode biet
,
vitamine d
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!