Naar recept gaan Recept afdrukken
paprika_uit_de_oven

Paprika uit de oven met spinazie feta en ricotta

Kom jij aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag? Ik vind dat niet meevallen. Met deze paprika uit de oven met spinazie krijg je een lekkere portie groenten binnen. Een paprika weegt al snel 140 gram en samen met een extra handje spinazie zit je met dit bijgerecht dus al ruim over de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten. 
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen
Calorieën 221 kcal

Materiaal

  • oven

Ingrediënten
  

  • 4 st paprika's
  • 150 gr feta
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr spinazie
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 st citroen

Instructies
 

  • Verwam de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp deze goed uit, zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft. Snijdt de spinazie fijn.
  • Prak de feta fijn en meng met de ricotta, de helft van de pijnboompitten en de schil van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en meng de fijngesneden spinazie erdoor.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het spinazie-kaasmengsel en garneer met de rest van de pijnboompitten.
  • Doe de paprika’s in een ovenschaal en bak de gevulde paprika’s met spinazie in 20 minuten af.

Notities

Gevulde paprika’s met kaas en spinazie

Paprika’s uit de oven zijn een lekker en makkelijk bijgerecht. Je kunt ze met allerlei lekkers vullen. Met granen of rijst, stukjes kip, allerlei soorten groenten, kaas… In dit geval ga ik voor een mengsel van verschillende kazen (feta & ricotta) en spinazie. Een beetje citroen erbij voor wat extra frisheid, en de pijnboompitten zorgen voor een lekkere crunch in dit bijgerecht. Serveer hier bijvoorbeeld een stukje kip bij of een vegetarische burger. Net waar je zin in hebt!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Paprika uit de oven met spinazie feta en ricotta
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
221
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
17
g
26
%
Verzadigd vet
 
11
g
69
%
Cholesterol
 
65
mg
22
%
Natrium
 
491
mg
21
%
Kalium
 
237
mg
7
%
Koolhydraten
 
5
g
2
%
Vezels
 
1
g
4
%
Suiker
 
2
g
4
%
Proteïne
 
13
g
26
%
Vitamine A
 
2812
IU
56
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
1
mg
5
%
Vitamine B5
 
1
mg
10
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
8
mg
10
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
1
mg
7
%
Vitamine K
 
123
µg
117
%
Calcium
 
339
mg
34
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
69
µg
17
%
Ijzer
 
1
mg
6
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
36
mg
9
%
Fosfor
 
243
mg
24
%
Selenium
 
15
µg
21
%
Zink
 
2
mg
13
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
221
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
feta
,
paprika
,
ricotta
,
spinazie
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!