- 1 persoon
- 0-15 minuten
- lunch

Ingrediënten
- 50 gram volkoren pasta of een rest gare pasta
- 75 gram gare groente zoals prei, sperzieboontjes, doperwtjes of 1 bosuitje en 1 stengel bleekselderij
- stuk komkommer
- 6 kerstomaatjes
- 60 gram gerookte zalm
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje basilicum
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- ½ eetlepel olijfolie
- ca. ½ eetlepel citroensap
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de pasta in een vergiet onder koud water en laat het goed uitlekken.
- Maak de groente schoon en snijd het klein.
- Kook de bleekselderij in een beetje water beetgaar.
- Was het stuk komkommer en snijd het in blokjes.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom en voeg de basilicumblaadjes, de yoghurt en de olie toe. Maak dit fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Meng de groente, de reepjes zalm en de basilicumdressing door de pasta en maak op smaak met citroensap en peper.