Webinar volgen?

Quiche van tonijn

Een makkelijk recept, zeker als je wat invriest voor drukke dagen
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Calorieën 233 kcal

Materiaal

  • 1 mengschaal
  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 blikje tonijn met vocht en al, los geprakt
  • 60 gr kaas geraspt
  • 2 st eieren
  • 1 st rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 50 gr amaranthvlokken havermout of boekweit is ook prima
  • 1/2 tl culieet optioneel of
  • 1 st rode peper optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de over op 220 gr
  • Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en vermeng met elkaar
  • Verdeel het mengsel in een overschaal en druk goed aan
  • Bak de quiche voor ong. 15-20 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de quiche afkoelen en verdeel in punten

Notities

Een heerlijk en snel recept. Hiermee krijg je ook omega-3 waar we vaak tekort aan hebben.
Omega 3:
Omega 3-vetzuren kunnen de symptomen van angst en depressie verminderen. DHA ondersteunt de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250mg DHA.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Quiche van tonijn
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
233
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
14
g
22
%
Verzadigd vet
 
6
g
38
%
Meervoudig onverzadigd vet
 
1
g
Enkelvoudig onverzadigd vet
 
4
g
Cholesterol
 
34
mg
11
%
Natrium
 
201
mg
9
%
Kalium
 
159
mg
5
%
Koolhydraten
 
17
g
6
%
Vezels
 
2
g
8
%
Suiker
 
1
g
2
%
Proteïne
 
11
g
22
%
Vitamine A
 
312
IU
6
%
Vitamine C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
254
mg
25
%
Ijzer
 
2
mg
11
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
233
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
tonijn
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!
Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Facebook
Pinterest