Geroerbakte kip met gember

Porties: 2 personen Bereidingstijd: 0-15 minuten

Geroerbakt kip met gember
Geroerbakt kip met gember en knoflook

INGREDIËNTEN 

  • Stukje verse gember (3 cm) 
  • ½ Spaanse peper 
  • 1 teentje knoflook 
  • 3 bosuitjes 
  • 200 gram kipfilet 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1½ dl kippenbouillon (van tablet) 
  • 1 eetlepel ketjap 1 eetlepel maïzena

 BEREIDING

  1. Schil de gember en snijd het stukje in dunne plakjes. 
  2. Snijd de plakjes in smalle reepjes. Snijd de peper in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. 
  3. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen. 
  4. Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met peper en een beetje zout. 
  5. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Roerbak de gember en de knoflook kort mee. 
  6. Voeg peper, de bosuitjes, de bouillon en de ketjap toe en stoof het gerecht nog 5 minuten. 

Meng de maïzena met wat water en bind hiermee het vocht 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: