Oud Hollandse pepernoten (taai taai)

Ingrediënten â€“ een bakplaat

  • 175 gr speltbloem (voor een glutenvrije variant gebruik je bijv. amandelmeel)
  • 100 gr honing (appelstroop of dadelstroop kan ook)
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl anijszaadjes
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • paar el amandelmelk
  • snuf Keltisch zeezout

Hoe maak je het

  1. Meng de speltbloem, speculaaskruiden, bakpoeder en anijszaad in een kom.
  2. Roer de honing en een paar eetlepels amandelmelk door de bloem en kneed snel tot een stevig deeg. Wanneer het deeg te droog is, nog wat amandelmelk toevoegen.
  3. Laat het deeg een uurtje in de koelkast opstijven.
  4. Voor pepernoten: bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 centimeter dik, snij propjes van het deeg. Voor taai taai poppetjes: steek er poppetjes (of andere figuurtjes) uit met een koekjesvorm.
  5. Leg de brokjes (of taai taai figuurtjes) op een bakplaat (met bakpapier).
  6. Bak de pepernoten op 175 graden in een minuut of 10 gaar (taai taai een minuut of 15). Laat ze voor het eten op een rooster afkoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: