Pompoenlasagne (4 pers)

Ingredi├źnten:

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr (mager) rundergehakt
  • 400 gr tomatenpulp
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gr ricotta
  • 35 gr geraspte Goudse kaas (30+)
  • 120 gr geraspte Goudse kaas (gratineren)
  • Optioneel: Italiaanse roerbakgroente
pompoenlasagne

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden. Verwijder voorzichtig de schil van de pompoen en snijd deze in zo dun mogelijke plakken.
  2. Snijd vervolgens de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes. Verwarm een el olijfolie in een grote hapjespan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat de uien glazig worden, Voeg dan het rundergehakt toe en bak dit al roerend gaar, ongeveer 3-5 min. Optioneel: voeg een beetje Italiaanse roerbakgroente toe aan het gehakt.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpulp, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en laat het gehaktmengsel 10 minuten sudderen.
  4. Maak ondertussen de saus door de ricotta te mengen met de 35 gr Goudse kaas. Pak als het gehakt klaar is een ovenschaal en vet deze in met een beetje olie.
  5. Schep een beetje van het gehaktmengsel in de ovenschaal en leg hier een aantal pompoen lasagnebladen overheen. Besmeer de plakken vervolgens met ricottasaus. Herhaal dit tot al je ingredi├źnten op zijn. Bestrooi de lasagne ten sloten met de overgebleven geraspte kaas.
  6. Bak de pompoenlasagne 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne na het bakken even afkoelen en snijd in vier even grote stukken. Eet smakelijk!
pompoenlasagne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: