Thee recept

Salade van Bulgur, pistachenootjes, granaatappel met dressing van groene thee en citroen

Voor 4 personen

 

theerecept

Ingrediënten

  • 300 gram Bulgur
  • 150 gram wilde rijst of meergranenrijst
  • 6 fijngesneden dadels
  • Pitjes van een ½ granaatappel
  • Halve rode ui, gesnipperd
  • Pistachenootjes, grof gehakt
  • Bosui in dunne ringetjes
  • Handje vol rucola

Dressing

  • Koolzaadolie
  • Sencha Fuji thee
  • Citroensap
  • Knoflook
  • Geraspte sinaasappelschil
  • Zwarte peper

Bereiding:

  1. Giet 45 0ml lauwwarm water bij de bulgur en laat het 20 minuten weken. 
  2. Kook ondertussen de rijst in kokend water met beetje zout volgens de bereiding op de verpakking. 
  3. Meng de rijst, bulgur, dadels, granaatappelpitjes, rode ui, bosui en pistachenootjes door elkaar. 
  4. Bereid een sterke thee van 100 ml water van 70° C 2 theelepels Sencha Fuji, laat 2 minuten trekken en zeef. Laat verder afkoelen. 
  5. Maak een dressing van 50 ml Sencha Fuji thee, 1 eetlepel citroensap, ½ geperst klein teentje knoflook, geraspte sinaasappelschil, versgemalen zwarte peper en 3 eetlepels koolzaadolie.
  6. Roer de dressing naar eigen smaak door de salade. Voeg op het laatst de rucola toe en serveer direct. 
  7. Lekker met een kopje Tie Guan Yin of Pouchong.
Print Friendly, PDF & Email
Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*