TOMATENCURRY

Tomaat

INGREDIËNTEN

  • 1,5 kilo tomaten klein of groot maakt niet uit.
  • 1 el kokosolie
  • 2 flinke eetlepels rode curry pasta
  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 blik kokosmelk
  • 300 gr kipdijfilet
  • 4 courgettes tot spaghetti gedraaid
  • arrowroot om wat in te dikken
  • verse koriander om te serveren
  • peper en zout

INSTRUCTIES

  1. Snij eerst de tomaten in kleinere stukken. Grote tomaten in acht stukken, kleine tomaatjes door de helft of in vieren. Zet even apart.
  2. Verhit een flinke pan waar zo alles in past met de kokosolie. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit rustig tot ze glazig zijn. Voeg de curry pasta toe en bak dit even mee tot het begint te geuren.
  3. Ik bak de kipdij stukjes meestal apart omdat ze dan lekker krokant zijn, maar je kunt ze ook prima meebakken. In dat geval doe je ze bij de uien en de knoflook en bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Voeg dan alle tomaten toe en roer het geheel even door zodat alle tomaten wat van de curry paste mee krijgen. Bak dit een minuutje of tien op niet al te hoog vuur tot de tomaten een beetje zacht beginnen te worden. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat je tomatencurry koken tot de tomaten uit elkaar zijn gevallen voor het grootste gedeelte. Er komt enorm veel vocht uit de tomaten dus wil je de curry wat dikker voeg dan arrowroot toe om het wat in te dikken.

Eet smakelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: