Hartige taart met bloemkool

hartige-taart-met-bloemkool

Ingrediënten

  • 1 flinke bloemkool, beetgaar gekookt
  • 2 rode uien (1 in snippers, 1 in ringen)
  • 2 tenen knoflook geperst
  • verse kruiden, zoals rozemarijn en basilicum
  • 7 eieren
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 tl. kurkuma
  • 120 gram (spelt)bloem
  • 1,5 tl. bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C

Bak de ui met de knoflook en verse kruiden in de olijfolie. Laat de bloemkool goed uitlekken. Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine of met een staafmixer.

Meng alle ingrediënten (alleen niet de uiringen en mozzarella) goed door elkaar en meng als laatste beetje bij beetje de bloemkool er doorheen. Leg een vel bakpapier in je bakblik en giet het mengsel daarin. Maak de taart mooi op met de rode ui en plakken mozzarella.

Na 45 minuten in de oven is de taart gaar. Laat ‘m even rusten en geniet er dan van. Lekker met een frisse groene salade.

Met dank aan: https://goedetengezondleven.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: