fbpx

Your Silhouette

Naar recept gaan Recept afdrukken
Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Een heerlijke en gezonde hoofdmaaltijd met groente
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Calorieën 273 kcal

Materiaal

  • wok

Ingrediënten
  

  • 150 gr biefstuk
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 et japanse sojasaus
  • 500 gr broccoli roosjes
  • 2 el wokolie
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Snijd de biefstuk in repen en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil en rasp de gember. 
  • Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit de helft van de olie in een wok. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Schep de roosjes uit de wok.
  • Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 min. Voeg de broccoli toe. Snijd de limoen in parten. Schep de broccoli en de biefstuk in een kom. Garneer elke kom met de partjes limoen.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
273
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
13
g
20
%
Verzadigd vet
 
6
g
38
%
Meervoudig onverzadigd vet
 
1
g
Enkelvoudig onverzadigd vet
 
5
g
Cholesterol
 
46
mg
15
%
Natrium
 
134
mg
6
%
Kalium
 
1108
mg
32
%
Koolhydraten
 
23
g
8
%
Vezels
 
8
g
33
%
Suiker
 
6
g
12
%
Proteïne
 
23
g
46
%
Vitamine A
 
1803
IU
36
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
6
mg
30
%
Vitamine B5
 
2
mg
20
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
1
µg
17
%
Vitamine C
 
265
mg
321
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
2
mg
13
%
Vitamine K
 
259
µg
247
%
Calcium
 
140
mg
14
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
168
µg
42
%
Ijzer
 
4
mg
22
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
77
mg
19
%
Fosfor
 
291
mg
29
%
Selenium
 
25
µg
36
%
Zink
 
5
mg
33
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
273
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
biefstuk
,
broccolirijst
,
rode peper
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!