
Taco bowl
Met deze koolhydraatarme taco bowl kun je genieten van traditioneel Mexicaans eten zonder de koolhydraten van de tortilla’s en bonen. Alles wat je normaal in een taco schelp of tortilla stopt zit nu gemengd op een bordje. Ik heb de hoeveelheid koolhydraten in het recept nog verder verminderd door bloemkoolrijst te gebruiken in plaats van witte rijst. Bij de bereiding meng je de bloemkoolrijst met het gekruide gehakt en de geraspte kaas, hierdoor proef je de bloemkool nauwelijks terug! Verder heb ik ijsbergsla, avocado, komkommer en tomaten toegevoegd voor een frisse smaak. Het resultaat is een heerlijke frisse avondmaaltijd die goed vult en prima kan worden gegeten bij het volgen van de eetlijn.In dit recept heb ik zelf een eigen Mexicaanse kruidenmix samengesteld. Kant-en-klare kruidenmixen bevatten vaak toegevoegd suiker en daardoor veel koolhydraten. Wil je toch een kant-en-klare kruidenmix gebruiken? Dan raad ik aan om de burrito mix van het merk Santa Maria te gebruiken. Deze kruidenmix bevat geen toegevoegd suiker en relatief weinig koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
No ratings yet
Voorkomt dat je scherm donker wordt.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen
Calorieën 445 kcal
Ingrediënten
Taco bowl
- 300 gr mager rundergehakt kippengehakt is ook geschikt
- 300 gr bloemkoolrijst
- 200 gr ijsbergsla
- 50 gr kaas geraspt, max 30+
- 40 gr ui fijn gesneden
- 75 gr cherry tomaten
- 1 st avocado
- ½ komkommer
- 2 el olijfolie
- 50 gr crème fraîche optioneel
Kruidenmix
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl zout himalayazout aanbevolen
- ½ tl oregano
Instructies
- Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de gesneden uitjes toe en bak deze 2-3 minuten goudbruin. Voeg gehakt toe en bak deze al roerend in 5-6 minuten gaar.
- Meng ondertussen in een klein bakje alle kruiden en voeg deze als de gehakt gaar is toe aan de pan. Roer de kruiden goed door het gehakt en bak dit 2-3 minuten mee op een laag vuur.
- Pak ondertussen een grote koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 2-3 minuten gaar.
- Meng in een grote kom het gehakt, de bloemkoolrijst en geraspte kaas en zet opzij. Snijd vervolgens de avocado, cherrytomaten en komkommer in kleine stukjes.
- Verdeel de ijsbergsla, avocado, cherrytomaten en komkommer over twee borden en voeg het gehaktmengsel toe. Serveer eventueel met crème fraîche. Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Taco bowl
Aantal personen
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
445
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
23
g
35
%
Verzadigd vet
12
g
75
%
Trans vet
1
g
Cholesterol
132
mg
44
%
Natrium
443
mg
19
%
Kalium
1421
mg
41
%
Koolhydraten
18
g
6
%
Vezels
6
g
25
%
Suiker
9
g
18
%
Proteïne
44
g
88
%
Vitamine A
1553
IU
31
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
10
mg
50
%
Vitamine B5
3
mg
30
%
Vitamine B6
1
mg
50
%
Vitamine B12
4
µg
67
%
Vitamine C
87
mg
105
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
59
µg
56
%
Calcium
304
mg
30
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
150
µg
38
%
Ijzer
6
mg
33
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
91
mg
23
%
Fosfor
580
mg
58
%
Selenium
32
µg
46
%
Zink
9
mg
60
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
445
Serving Size
1 portie
Trefwoord , , ,
bowl
eetlijnproof
taco
tacobowl
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!