fbpx

Your Silhouette

Naar recept gaan Recept afdrukken
koolhydraatarme-taco-bowl

Taco bowl

Met deze koolhydraatarme taco bowl kun je genieten van traditioneel Mexicaans eten zonder de koolhydraten van de tortilla’s en bonen. Alles wat je normaal in een taco schelp of tortilla stopt zit nu gemengd op een bordje. Ik heb de hoeveelheid koolhydraten in het recept nog verder verminderd door bloemkoolrijst te gebruiken in plaats van witte rijst. Bij de bereiding meng je de bloemkoolrijst met het gekruide gehakt en de geraspte kaas, hierdoor proef je de bloemkool nauwelijks terug! Verder heb ik ijsbergsla, avocado, komkommer en tomaten toegevoegd voor een frisse smaak. Het resultaat is een heerlijke frisse avondmaaltijd die goed vult en prima kan worden gegeten bij het volgen van de eetlijn.
In dit recept heb ik zelf een eigen Mexicaanse kruidenmix samengesteld. Kant-en-klare kruidenmixen bevatten vaak toegevoegd suiker en daardoor veel koolhydraten. Wil je toch een kant-en-klare kruidenmix gebruiken? Dan raad ik aan om de burrito mix van het merk Santa Maria te gebruiken. Deze kruidenmix bevat geen toegevoegd suiker en relatief weinig koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen
Calorieën 445 kcal

Ingrediënten
  

Taco bowl

  • 300 gr mager rundergehakt kippengehakt is ook geschikt
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr ijsbergsla
  • 50 gr kaas geraspt, max 30+
  • 40 gr ui fijn gesneden
  • 75 gr cherry tomaten
  • 1 st avocado
  • ½ komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr crème fraîche optioneel

Kruidenmix

  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl zout himalayazout aanbevolen
  • ½ tl oregano

Instructies
 

  • Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de gesneden uitjes toe en bak deze 2-3 minuten goudbruin. Voeg gehakt toe en bak deze al roerend in 5-6 minuten gaar.
  • Meng ondertussen in een klein bakje alle kruiden en voeg deze als de gehakt gaar is toe aan de pan. Roer de kruiden goed door het gehakt en bak dit 2-3 minuten mee op een laag vuur.
  • Pak ondertussen een grote koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 2-3 minuten gaar.
  • Meng in een grote kom het gehakt, de bloemkoolrijst en geraspte kaas en zet opzij. Snijd vervolgens de avocado, cherrytomaten en komkommer in kleine stukjes.
  • Verdeel de ijsbergsla, avocado, cherrytomaten en komkommer over twee borden en voeg het gehaktmengsel toe. Serveer eventueel met crème fraîche. Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Taco bowl
Aantal personen
 
1 portie
Hoeveelheid per portie
Calorieën
445
% Dagelijkes hoeveelheid*
Vet
 
23
g
35
%
Verzadigd vet
 
12
g
75
%
Trans vet
 
1
g
Cholesterol
 
132
mg
44
%
Natrium
 
443
mg
19
%
Kalium
 
1421
mg
41
%
Koolhydraten
 
18
g
6
%
Vezels
 
6
g
25
%
Suiker
 
9
g
18
%
Proteïne
 
44
g
88
%
Vitamine A
 
1553
IU
31
%
Vitamine B1
 
1
mg
67
%
Vitamine B2
 
1
mg
59
%
Vitamine B3
 
10
mg
50
%
Vitamine B5
 
3
mg
30
%
Vitamine B6
 
1
mg
50
%
Vitamine B12
 
4
µg
67
%
Vitamine C
 
87
mg
105
%
Vitamine D
 
1
µg
7
%
Vitamine E
 
2
mg
13
%
Vitamine K
 
59
µg
56
%
Calcium
 
304
mg
30
%
Koper
 
1
mg
50
%
Foliumzuur
 
150
µg
38
%
Ijzer
 
6
mg
33
%
Mangaan
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
91
mg
23
%
Fosfor
 
580
mg
58
%
Selenium
 
32
µg
46
%
Zink
 
9
mg
60
%
* Dagegelijkse hoeveelheid gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.
Calorieën
445
Serving Size
 
1 portie
Trefwoord
bowl
,
eetlijnproof
,
taco
,
tacobowl
Voeg toe aan verzameling
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat me weten hoe je het vond!