Salade van Bulgur, pistachenootjes, granaatappel met dressing van groene thee en citroen
Voor 4 personen

Ingrediënten
- 300 gram Bulgur
- 150 gram wilde rijst of meergranenrijst
- 6 fijngesneden dadels
- Pitjes van een ½ granaatappel
- Halve rode ui, gesnipperd
- Pistachenootjes, grof gehakt
- Bosui in dunne ringetjes
- Handje vol rucola
Dressing
- Koolzaadolie
- Sencha Fuji thee
- Citroensap
- Knoflook
- Geraspte sinaasappelschil
- Zwarte peper
Bereiding:
- Giet 45 0ml lauwwarm water bij de bulgur en laat het 20 minuten weken.
- Kook ondertussen de rijst in kokend water met beetje zout volgens de bereiding op de verpakking.
- Meng de rijst, bulgur, dadels, granaatappelpitjes, rode ui, bosui en pistachenootjes door elkaar.
- Bereid een sterke thee van 100 ml water van 70° C 2 theelepels Sencha Fuji, laat 2 minuten trekken en zeef. Laat verder afkoelen.
- Maak een dressing van 50 ml Sencha Fuji thee, 1 eetlepel citroensap, ½ geperst klein teentje knoflook, geraspte sinaasappelschil, versgemalen zwarte peper en 3 eetlepels koolzaadolie.
- Roer de dressing naar eigen smaak door de salade. Voeg op het laatst de rucola toe en serveer direct.
- Lekker met een kopje Tie Guan Yin of Pouchong.