Rucola salade met zalm, avocado en tomaat
Ingrediënten:
- 25 gram rucola
- 75 gram wilde zalm uit blik of vers gebakken (schoongemaakt)
- 5 cm bosui in ringetjes
- 1 kleine rijpe/100 gram avocado
- 1 volle tl Griekse yoghurt
- 1 volle tl mayonaise
- peper en zout
- 5 stuks cherrytomaatjes
- 2 sprieten bieslook
Bereiding:
- Verwijder vel en graten uit de (blik)zalm, of bak je stukjes zalm als je verse zalm gebruikt gebruikt. Snijd de tomaatjes in vieren.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met de Griekse yoghurt en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout uit de molen en optioneel een drupje citroensap.
- Stel de salade samen zoals op de foto of geef er je eigen draai aan! Thuis restaurantje spelen, maar dan een stuk voordeliger. Extra van genieten, eet smakelijk!
(met dank aan: https://www.koolhydraatarmrecept.nl)