fbpx

Your Silhouette

Logo de kracht van voeding

Home

Koffie, alcohol, koekjes – deze kunnen we soms maar moeilijk laten staan. Maar als je in de overgang zit, is het echt het proberen waard om deze door andere dingen te vervangen. Veel overgangsklachten zijn namelijk door voeding te beïnvloeden.

Suiker: slecht voor je humeur

Dit geldt voor alles waarin veel suiker zit. Nu is suiker al niet goed voor je insulinestabiliteit. Dit kan bovendien je stemming negatief beïnvloeden. Maar ook hoe makkelijk de “pondjes” blijven hangen. Het is bewezen dat vrouwen met overgewicht meer last hebben van opvliegers. Kies daarom voor fruit bijvoorbeeld als je trek hebt in iets zoet. Banaan of een peer. Doordat hier vezels inzitten worden de fruitsuikers langzamer in je bloed opgenomen.

Liever thee dan koffie

Ook stimulerende stoffen zoals cafeïne in koffie en alcohol kun beter beperken, omdat ze van invloed zijn op klachten als opvliegers, zweten en hoge bloeddruk. Beter is dus thee omdat er onder cafeïne in zit.

Belangrijke vitamines in de overgang

Vitamines en mineralen zijn in deze levensfase ‘cruciaal’ .
– Vitamine D helpt osteoporose voorkomen
– Vitamine B voor energie
– Vitamine A voor huid en slijmvliezen
Tevens is een aanvulling van Calcium en Magnesium een verstandige keuze, hiervoor is Cal-Mag-D een goede optie
– Q-10 om niet ‘s ochtends uit je bed te strompelen
-Omega-3 werkt ontstekingsremmend en is goed voor je hersenactiviteit

Niet met klachten rond blijven lopen

Heb jij last van overgangsklachten? Doe je geen oog dicht door opvliegers, of zit je gewoon niet lekker in je vel? Blijf er niet mee rondlopen! Door goede voeding en bijvoeding(supplementen) kun je de klachten verminderen of zelfs ervan afkomen!

Hulp is dichterbij dan je denkt

Wil jij prettiger door de overgang komen? Gezonder oud(er) en gezond(er) eten? Klik op de onderstaande button voor meer informatie. Ik help je dan om prettiger door deze levensfase te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *