
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- stuk knolselderij
- 1 dunne winterwortel
- 2 gare rode bietjes
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 3 ansjovisfilets
- 1 perssinaasappel
- azijn
- mespunt kaneel
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
- Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, de wortel en de bietjes in repen.
- Snijd het bosuitje in ringen.
- Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
- Voeg de knolselderij en de wortel toe en kook alles net gaar.
- Warm de bietjes kort mee.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ringen bosui zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes. Voeg de stukjes ansjovis bij de bosui en laat de ansjovis in de olie smelten.
- Pers de sinaasappel uit en roer het door de ansjovis.
- Giet de aardappelen en groente af en meng er de warme dressing door. Maak het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.
- Breek de walnoten grof en strooi ze er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 465 kcal |
Eiwit | 10 gram |
Koolhydraten | 45 gram |
Waarvan suikers | 9 gram |
Vet | 25 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 1,2 gram |
met dank aan het voedingscentrum