fbpx

Your Silhouette

Logo de kracht van voeding

Home

warme wintersalade met noten
warme wintersalade met noten
  • 2 personen
  • 15-30 minuten 
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • stuk knolselderij
  • 1 dunne winterwortel
  • 2 gare rode bietjes
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 perssinaasappel
  • azijn
  • mespunt kaneel
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, de wortel en de bietjes in repen. 
  3. Snijd het bosuitje in ringen.
  4. Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water. 
  5. Voeg de knolselderij en de wortel toe en kook alles net gaar. 
  6. Warm de bietjes kort mee.
  7. Verwarm de olie en fruit hierin de ringen bosui zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  8. Snijd de ansjovisfilets in stukjes. Voeg de stukjes ansjovis bij de bosui en laat de ansjovis in de olie smelten. 
  9. Pers de sinaasappel uit en roer het door de ansjovis.
  10. Giet de aardappelen en groente af en meng er de warme dressing door. Maak het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.
  11. Breek de walnoten grof en strooi ze er over.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie465 kcal
Eiwit10 gram
Koolhydraten45 gram
Waarvan suikers9 gram
Vet25 gram
Waarvan verzadigd vet3 gram
Vezels10 gram
Zout 1,2 gram

met dank aan het voedingscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *